Kilőttek egy emberre támadó medvét

A környezetvédelmi minisztérium engedélyével a hétvégén kilőttek egy nőstény medvét, amely három juhászt támadott meg korábban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

medveerdoben
Veszélyes állat volt. A fotó illusztráció.
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2017. augusztus 08., 13:22
0 hozzászólás. 

A vadászok engedélyt kaptak a környezetvédelmi tárcától, majd a kilövés előtt figyelmesen monitorozták a nagyvadat, hogy meggyőződjenek: valóban a gondokat okozó példányról van szó.

János Zsolt, a térség vadászegyesületének igazgatója hétfőn arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy a kilőtt medve több mint 20 éves volt, nem voltak bocsai, és egy vele azonos méretű hím kísérte.

Az igazgató szerint a nőstény medve agresszíven viselkedett, gyakran ólálkodott az esztenák környékén, és a leírás szerint ugyanarról az állatról van szó, amely Csíkmadaras közelében két, Csíkdánfalva térségében pedig egy juhászt sebesített meg.

A vadászegyesület igazgatója azt is elmondta, hogy több medve közelíti meg a juhkarámokat, de általában nem agresszívek, a kutyáknak sikerül elkergetni őket.

Csíkdánfalva és Csíkmadaras közelében összesen három juhászt támadt meg június-júliusban a medve. A pásztorokat a juhászkutyák mentették meg, de így is sérülésekkel kerültek kórházba.

Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter a múlt héten úgy nyilatkozott, hogy augusztus 8-án írja alá a gondokat okozó (emberre támadó vagy gazdaságokat tönkretevő) nagytestű ragadozók kilövését lehetővé tevő beavatkozási rendeletet. Hangsúlyozta: nem vadászkvótáról, hanem sürgősségi beavatkozási kvótáról van szó.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."