Havas telünk lesz és már közelít

Bőséges lesz csapadékban az idei tél, már kedden havazhat Erdélyben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Fotó: Agerpres / archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES/DIGI24
2017. november 20., 12:40
0 hozzászólás. 

Lehűlés és jelentős mennyiségű csapadék várható az következő napokban a meteorológusok előrejelzése szerint. Erdélyben keddtől havazni fog.

Hétfőn elsősorban a Kárpátok közötti régiókban várható eső és havas eső, hegyvidéken pedig havazás. A szél felerősödik, sebessége elsősorban dél-nyugaton viharossá válhat. A nappali hőmérséklet 2 és 10 fok között váltakozik – idézte az előrejelzést a Digi24.

Kedden az ország nyugati, északi és központi megyéiben borús idő várható, Erdély nagy részében havazni fog. Bánságban, a Körösök-vidékén és a havazást néha esők váltják.

Szerdától fokozatosan felmelegszik az idő, nap közben 5 fokig emelkedik a hőmérséklet a Kárpátok közötti területeken, dél-nyugaton pedig 15 fokra. A hegyekben azonban fagypont körüli hőmérsékletek, és további havazások várhatók.

A hólapátot lehet készíteni

Az Országos Meteorológiai Igazgatóság előrejelzése szerint az előttünk álló három hónapban a sokéves átlagnak megfelelő hőmérséklet és az átlagosnál több csapadék várható. Decemberben a hőmérsékleti középértékek megfelelnek a sokévi átlagnak (-0,8 Celsius-fok), ennél valamivel alacsonyabbak lehetnek az ország középső és északkeleti régiójában, ahol a csapadék mennyisége is várhatóan meghaladja a sokévi átlagot (44,8 liter/négyzetméter).

Januárban a hőmérsékleti középértékek megfelelnek a sokévi átlagnak (-2,1 Celsius-fok). Ennél valamivel alacsonyabbak lehetnek az ország középső és északkeleti régiójában (-7 Celsius-fok). A csapadék sokévi átlagmennyisége 33,6 liter/négyzetméter. A naptári tél utolsó hónapjában a hőmérsékleti középértékek megfelelnek a sokévi átlagnak (-1 Celsius-fok), ennél 1-2 fokkal lehet hidegebb Erdély területén. A csapadék sokévi átlagmennyisége 31,6 liter/négyzetméter, ennél valamivel több hull Erdélyben. A prognózis magvalósulási aránya 60 százalék.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."