Október 1-től eltűnik az útadó-matrica

Az elektronikus útadó-fizetési rendszert, amely az útadó matricát váltja fel, augusztus 1-je helyett két hónap késéssel, október 1-jétől vezetik be.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

rovinyetta
rovinyetta
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. július 14., 10:22
1 hozzászólás. 

A késés oka, hogy a kiírt versenytárgyalás eredménye ellen fellebbezést nyújtott be a törvényszéken az egyik vesztes cég – közölte Andrei Filipescu, az Útügyi Vállalat jogi igazgatóságának vezetője. A versenytárgyalást egyébként a Novensys-UTI konzorcium nyerte meg, a Romstrade-Vector-Intel konzorcium jutányosabb ajánlata ellenére, a bíróság ennek dacára sem adott helyet a Romstrade óvásának.

A Szállítás- és Közlekedésügyi Minisztérium az elektronikus útadó-befizetési rendszer bevezetésével a csalást szeretné fékezni. A tárca elmondása szerint útadó matricát csupán az útadó-kifizetésére köteles autósok egyharmada vásárol. A matricaeladás nyomán évente az állami költségvetésbe befolyó összeg 130 millió euró, miközben becslések szerint jóval több, 500 millió eurót kellene begyűjtenie a szaktárcának.

Az elektronikus rendszer a kocsik automatikus ellenőrzését teszi majd lehetővé. A határ átkelésének pillanatában a számtábláról készült kép alapján azonosítják a továbbiakban az autót. Az adatok között szerepelni fog az útadó befizetésének helye és ideje is.

Forrás: Mediafax


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
döbrögi
2010-07-15 12:44:25
Mi lenne ha a befolyt összeget az utakra költenék és nem mindenféle elektronikus rendszerre? Az ember fizet becsületesen és az autó futóműve megy tönkre a sok gödörtől....

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."