Nem szabadulunk a hidegtől

Újabb figyelmeztetéseket adtak ki a meteorológusok, a hétvégén sem lesz melegünk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

zsenialishotakaritas05ufo
Fotó: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2018. március 02., 09:14
0 hozzászólás. 

Frissítette az elmúlt napokban kiadott vészjelzéseit az Országos Meteorológiai Szolgálat, illetve újabb, havas esőre, havazásra és megerősödő szélre vonatkozó figyelmeztetést bocsátott ki.

A meteorológusok szerint Erdély keleti részén, Moldvában, Munténiában, Dobrudzsában és Olténiában péntek este 8 óráig érvényben marad a fagy miatt elrendelt narancssárga riasztás. Az érintett 26 megyében és a fővárosban a legmagasabb hőmérsékleti értékek -12 és -6, a legalacsonyabbak -22 és -12, helyenként -25 Celsius-fok körül alakulnak.

Csütörtök délutántól péntek 11 óráig 16 a Bánság, Erdély, a Körösök vidéke és Olténia 16 megyéjében sárga riasztás van érvényben. Itt 10-15 fokkal hidegebb lesz, mint ilyenkor általában. A nappali csúcshőmérséklet a negatív tartományban marad, éjszaka és reggel a legtöbb helyen fagyra kell számítani.

Az ANM előrejelzése értelmében ugyanakkor vasárnap 10 óráig szinte minden régióban csapadékra, havazásra, havas esőre van kilátás. Helyenként megerősödik a szél, a Bánságban 55-60 km/órás, a hegyvidéki térségekben 70-90 km/órás széllökések várhatók.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."