Végre tényleg tavasz lesz

A napsütésre még várni kell, de kellemesebb lesz az idő. Az esernyő legyen kéznél.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

tavaszvan16
Fotó: archív/Pál Edit Éva
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2018. március 06., 15:22
0 hozzászólás. 

Általános felmelegedésre és sokfele csapadékra számíthatunk a következő két hétben –  derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság március 5-e és 18-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből. A szakemberek szerint jelentősebb mennyiségű csapadék március 5-e és 6-a között, valamint 11-e körül várható.

Erdélyben a jelzett időszak első hetében általános felmelegedés várható, a legmagasabb nappali hőmérsékletek 5 és 14, a legalacsonyabb éjszakaiak a kezdeti mínusz 11-ről fagypont körülire nőnek, sőt elérhetik a 3-6 Celsius fokot is.

A második héten váltakozó hőmérsékletre számíthatunk, de általában 12 és 16 fok közötti maximumok és 0 és 2 fok közötti minimumok várhatók. Eső bármikor kialakulhat, nagyobb mennyiségben 13-a körül hullhat.

A Bánságban és a Körösök-vidékén a jelzett időszak első hetében általános felmelegedés várható, a legmagasabb nappali hőmérsékletek a mostani 6-7 Celsius-fokról hét végére 17-18 fokra emelkednek. Hasonló módon, a legalacsonyabb éjszakai hőmérsékleti értékek a kezdeti mínusz 7-ről március 11-e körül akár plusz 6 fokra nőhetnek.

A második héten váltakozó hőmérsékletre számíthatunk, de általában 13 és 18 fok közötti maximumok és 2 és 6 fok közötti minimumok várhatók. Eső bármikor kialakulhat, nagyobb mennyiségben 6-a és 8-a, illetve 11-e és 13-a között hullhat.

Máramarosban a jelzett időszak első hetében általános felmelegedés várható, a legmagasabb nappali hőmérsékletek 5 és 14, a legalacsonyabb éjszakaiak a kezdeti mínusz 12-ről elérhetik az 5-6 Celsius fokot is. A második héten váltakozó hőmérsékletre számíthatunk, de általában 10 és 15 fok közötti maximumok és 2 és 4 fok közötti minimumok várhatók. Eső bármikor kialakulhat, nagyobb mennyiségben 6-án, 7-én, 11-én és 12-én hullhat.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."