Sok a rákkeltő ruha Romániában

A romániai ruhapiacon található öltözékek többsége rákkeltő anyagokat tartalmaz – figyelmeztet Maria Grapini, a könnyűipari munkáltatók szövetségének elnöke.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. július 28., 13:38
0 hozzászólás. 

A hazai boltokban található ruhák többsége importáru: Románia 75 százalékban importál felnőtt ruhákat és 85 százalékban gyerekek számára készült öltözéket. Annak ellenére, hogy márkás ruhákról van szó, ezeket olyan gyárakban készítik, ahol a minőségi ellenőrzés kívánnivalót hagy maga után – írja a manna.ro. Veszélyes anyagokkal kezelik őket, és ezt senki sem ellenőrzi.

"Sajnálatos módon ezeket az árukat, függetlenül attól, hogy gyerekek vagy felnőttek számára készülnek, Ázsiából importálják, Kínából, Vietnámból, Indiából. És ez a folyamat ellenőrizetlen. Nincs azonnali hatása, ám megjelenhet egy egyszerű allergia, hosszú távon pedig súlyos betegség is. A legártalmasabbak az úgynevezett rákkeltő anyagok" – mondta el az üzletasszony.

A fogyasztóvédelem szerint találtak ugyan rendellenességeket az import ruhák piacán, ám ezek az ellenőrzések a címkézésre vonatkoztak, nem a ruha anyagára. Meg kell jegyezni azonban, hogy csak Szebenben és Bukarestben létezik olyan laboratórium, amely ki tudja mutatni, milyen szerekkel kezelték a ruhákat.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."