Ők csak lőnek, nem altatnak

A Szent Anna vadásztársulat illetékesei szerda este Tusnádfürdő határában kilőtték a városba bejáró egyik veszélyes medvét. Még egyet lelőnek, ám a 13 átköltöztetésre váró vadnak még se befogója, se gazdája nincsen. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

medvek tusnad
Az anyamedvéket nem lőhetik ki. Pedig inkább lőnék, mint szállítanák
szerkesztoÍRTA: UH.RO / MTI
2018. augusztus 16., 21:18
0 hozzászólás. 

Rafain Zoltán, a Szent Anna vadásztársulat elnöke elmondta, azt a mintegy 5-6 éves, körülbelül 300 kilogrammos hím medvét sikerült kilőniük, amelyik tíz nappal ezelőtt behatolt a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett gyermekotthonba, és kirámolta az egyik hűtőszekrényt. Hozzátette: közel egy héten át figyelték a fényképek alapján azonosított állat mozgását, az általa bejárt útvonalakat, és szerda este, mintegy 300 méterre a fürdőváros határától, sikerült lelőni.

A vadásztársulat elnöke megjegyezte, az elkövetkező napokban remélhetőleg a másik magányos medvét is sikerül lelőni, amelynek a kilövéséhez hozzájárult a Környezetvédelmi Minisztérium. Hozzátette: ez az állat tusnádfürdői gazdaságokba tört be, háziállatokat, kutyákat pusztított el.

Az áttelepítést senki sem vállalja

A vadászok egyébként nem tekintik feladatuknak annak a négy anyamedvének és kilenc bocsnak az áttelepítését, amelyhez a környezetvédelmi tárca szintén hozzájárult – jelentette ki az MTI-nek Rafain Zoltán.

Arra a felvetésre, hogy a miniszter bírságot helyezett kilátásba az áttelepítési utasítások végrehajtását elmulasztó vadásztársaságoknak, Rafain kijelentette: semmilyen törvény nem írja elő számukra, hogy áttelepítésekkel foglalkozzanak.
Azt is hozzátette, ehhez altatólövedékes fegyverük és ketrecük sincsen, de nem is értenek ehhez. Azt is megjegyezte: egyelőre senki nem vállalkozott a tusnádfürdői bocsos anyamedvék elszállítására, de a befogadásukra sem, pedig a minisztérium valamennyi EU-tagállamnak felajánlotta a medvefölösleget.

A Környezetvédelmi Minisztérium azután járult hozzá a Tusnádfürdőre bejáró medvék kilövéséhez, illetve áttelepítéséhez, hogy július közepe óta négy személyt sebesített meg a medve a fürdővárosban.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."