A román szülők több mint 70%-a veri gyerekét

Sok román számára a fizikai fenyítés nem csak időnként alkalmazott módszer, de valóságos nevelési elv.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. augusztus 17., 09:28
1 hozzászólás. 

Egy felmérés szerint a román szülők több mint 70%-a vallotta be, hogy veri gyermekét, az így fenyített kiskorúak 20%-át pedig nem csupán puszta kézzel ütlegelik. Sok olyan megkínzott gyerekről lehet beszélni, akik számára az erőszak tudat alatt válik követendő példává.

A szakértők szerint a verést sok ideges szülő problémamegoldó módszerként használja. Ezzel rövidtávon megszűntetik a bajokat, de a fizikai bántalmazás, az ökölcsapás és a kiabálás jóval mélyebb, életre szóló sebeket hagy a jövő nemzedéken.

A rosszul nevelt gyerekek egy idő után mindenképp felkeltik a hatóságok figyelmét is. Ezekben az esetekben a bántalmazott kiskorúakat azonnal elveszik családjuktól amennyiben bizonyíthatóan veszélyben vannak, ezt követően pedig az állam gondozza őket. Életük következő szakaszának nagy részét pszichológusok körében töltik tanácsadáson, de szinte mindegyikükben ott ég a bosszúvágy, hiszen legtöbbjüket a nevelőintézetben felejtik.

Sajnos nem minden gyermeket lehet megmenteni. Tavaly Romániában 10 kiskorúval végzett valamelyik szülője, valamint heten voltak egy lépésre a haláltól. A rendőrség által közölt statisztikából kiderül, mintegy 62 gyermeket erőszakoltak meg, ám a valóság minden kétséget kizáróan ennél sokkal súlyosabb, hiszen nem egy anya vagy apa akad, aki bűnrészesként segít eltitkolni az esetet, ami így sosem kerül nyilvánosságra.

uh.ro/antena3 


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
BARCAboy
2010-08-17 10:41:48

***moderálva

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."