Megugrik az autógumik ára

Kétszeresére nőhet a téli abroncsok ára, miután november 1-től kötelezővé vált a hazai gépkocsikon a gumicsere.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. november 09., 08:30
8 hozzászólás. 


Várhatóan november 15-e után a közúti rendőrség fokozottan ellenőrzi a járművek felszereltségét is. A hatályos jogszabályok szerint március 31-ig kötelező a téli abroncs használata.

Az autógumi-kereskedők országszerte arról számolnak be, hogy rendkívüli az érdeklődés a használt abroncsok iránt is, bár ezeknek a szavatossága nem garantált.

A kötelező téli gumi-használat egyelőre tervezet formájában létezik, október 5-én a kormány az ígérte, két héten belül elfogadják ezt. Egyelőre nem lehet tudni, hogy az összes kerékre kötelező lesz-e téli gumit szerelni, valamint a minden évszakra megfelelő (all seasons) abroncsot használók helyzete sem tisztázott.

Ami már biztosa, az a büntetés mértéke: a helytelen gumi használatáért kirótt pénzbírság mértéke akár 4.000 lej is lehet. Az alakuló-félben levő rendelet szerint az abroncsokon az S-M jelzésnek kell szereplnie, hogy megfeleljen téli használatra, ezeket a gumikat ugyanis havas és sáros utakon való használatra gyártották.

Románián kívül egyébként csak Finnországban kötelezik öt hónapon keresztül a téli gumik használatát, Magyarországon, Szlovákiában, Olaszországban, Franciaroszágban vagy Angliában például szabad a választás. Ezzel szemben Németországban a hegyvidéki utakon kell ilyen abroncsokat használni, míg Ausztriában akkor kötelező őket felszerelni, ha hó borította úttesten közlekedünk a járművel.

manna.ro/mediafax/antena 1



8 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
mekkmester
2010-11-09 10:08:41
egy újabb törvény Balkániából....
"Egyelőre nem lehet tudni, hogy az összes kerékre kötelező lesz-e téli gumit szerelni, valamint a minden évszakra megfelelő (all seasons) abroncsot használók helyzete sem tisztázott."
De azért törvényt csinálnak belőle, miért is ne.... ezért is csesztethet a rendőr s a büntetés megy az államkasszába.
Na, most az a szállítási vállalozó, akinek van három kamionja (a multikról ne beszéljünk), gyorsan vegyen összesen 36 téligumit, (ráadásul tudomásom szerint egyetlen gyáró gyárt kamionra szerelhető téligumit) mert honatyáinknak viszket valahol, és emiatt egy buzgó rendőr megbüntetheti 4000 lejre.... Vajon mennyibe kerülhet EGY kamiongumi? 400 lej? 1000 lej?
Ha már ilyen törvényt hoznak, nem illett volna tavasszal megszavazni, hogy az emberek felkészülhessenek?
avatar
ferrari71
2010-11-09 10:17:51
Ha már ilyen törvényt hoznak, nem illett volna tavasszal megszavazni, hogy az emberek felkészülhessenek?


Csak akkor nem jönne be az államkasszába annyi pénz,ha előre szólnak tavasszal .Román politika,mi vagyunk az unióban az elsők a hülyeségekkel...
avatar
kópé
2010-11-09 10:06:52
Bika méretű baki.
Gyerekek, nem veszitek észre, hogy ellentmondás van a cikkben? Az első mondatban az áll, hogy "november 1-től kötelezővé vált", tovább olvasva meg kiderül, hogy "egyelőre tervezet formájában létezik". Ti tudtok magyarul vagy csak másolni értetek???
avatar
stanca40
2010-11-09 15:43:37
Kétszeresére nőhet a téli abroncsok ára, miután november 1-től kötelezővé vált a hazai gépkocsikon a gumicsere.
ez mar szemetseg hogy akkor emelunk az aron egy jo nagyot ha kotelezo a paraszt ugy is meg kell vegye
avatar
stanca40
2010-11-09 15:49:54
ez a NAGY ROMANIA, csak igy tovabb, azt ertem hogy kotelezo mert ugy biztonsagosabb a kozlekedes, de akkor minek emelni az arakat?az eloallitas koltsegei attol meg nem nott meg,csak a parasztot meg kell nyuzni rendesen
avatar
szkita73
2010-11-09 18:28:19
Az áfa emelést 3 nap alatt szavazták meg :X , akkor nincs mit csodálkoznunk, hogy ez még csak tervezet de már érvényes november egytől :evil: , gondolom szeretetlen mostoha honatyáink most már téli gumi gyárat indítanak :P
avatar
Tappancs
2010-11-09 20:30:42
Ezek a szarrago analfabeta politikusok arra nem gondoltak hogy ha esetleg egesz marciusban 15-20 fok folott lesz a homerseklet, minek teligumi? Nem kellett volna esetleg idojarashoz kotni, mint normalisabb helyeken? Csoda hogy meg birja a Fold ezt a sok rohadekot!Biztos nehanyuknak van gumiimportor cege IS! :whistle:
avatar
Nero
2010-11-09 21:19:59
Nem lepodnek meg azon sem ha csak elore meghatarozott tipusu es markaju abroncsokat engedelyezne a torveny amit csak azon cegeknel lehetne beszerezni amelyekben fögazember politikusok is erdekeltseggel birnak,ja es persze mindezt horrorisztikus aron...amugy ezt mar eljatszottak nehanyszor a neppel csak eppen mas autoval kapcsolatos eszkozokkel...hogy rohadjanak halomra!!!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."