Enyhébb telünk lesz, mint szokott

Az előrejelzések szerint enyhébb időjárásra számíthatunk a téli hónapokban, mint ahogy ezt már megszoktuk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. november 10., 15:29
2 hozzászólás. 


Az Országos Meteorológiai Intézet (OMI) szerint a november-január időszakra jósolt időjárás nem nagyon tér el az ilyenkor szokásostól – langyos telünk lesz, de időnként az extrém időjárási viszonyok sem kerülnek el.

„Amit a térképek mutatnak aszerint egy normális tél vár ránk, sőt, enyhébb, mint a szokásos, ellentétben a közvélemény álláspontjával, hiszen körülbelül egy hónapja az egyik leghidegebb telet jósolták" – mondta a Ion Sandu, az OMI igazgatója egy sajtótájékoztatón.

Igaz bizonyos helyeken időközönként szélsőségessé válhatnak a meteorológiai tényezők, de ezeket 10 nappal a megjelenésük előtt észlelik és értesítik a lakosságot.

„Nem mondhatjuk, hogy ezen a télen nem lesznek -35 Celsius fokos hidegek vagy több tíz centiméteres hóréteg. Minden attól függ, hogy hogyan és milyen időben oszlanak meg az értékek Románia területén. Egyelőre a tudomány azt engedi, hogy 10 napra előre jelezzük az időjárást" – fogalmazott az intézet vezetője.

Novemberben például a többéves átlag körüliek lesznek a mért hőmérsékleti értékek, csakúgy mint a lehulló csapadékmennyiség. Decemberben is ennek megfelelően alakul az időjárás, sőt egy-két fokkal magasabbra kúszik a hőmérő higanyszála, mint amit a többéves átlag mutat. 2011 januárjában Románia területén átlagosan magasabb értékeket mérünk majd, mint az ilyenkor megszokott hőmérséklet, viszont az ország északi és középső részén hidegebb lesz az átlagnál.

uh.ro/Mediafax


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Lacass
2010-11-10 16:04:44
Ez a baj!!! :(
avatar
hahaha
2010-11-10 16:54:48
Hat ez nagyon vicces :D:D:D Ilyet is csak a romanok tudnak h a kicsiujukbol kiszppintjak, h milyen ido lesz 2-3 honap mulva :D:D:D Es ezek nevezik magukat meteorologusoknak ? PFFF minyja leesek a szekrol :DDD A tudatlansag ha fajna Romaniaban mindenki orditana :P

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."