935 millió lejjel lóg az egészségügyi tárca

Már 935 millió lejjel tartozik az Egészségügyi Minisztérium és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a patikáknak, gyógyszergyártóknak és -forgalmazóknak az ingyenes és ártámogatott gyógyszerekért.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. március 17., 09:01
0 hozzászólás. 


Ezt jelentette be a szerdai sajtótájékoztatón dr. Viorel Vasile, a Gyógyszerforgalmazó Egyesület elnöke. Az egyesület elnöke pontosítása szerint az elszámolás határidejét túlhaladó tartozásokról van szó – olvasható a manna.ro-n.

Ehhez az összeghez még hozzáadódik 438 millió lej a még nem elszámolt országos programokra, és 550 millió a nem elfogadott vényekre, amelyekre nincs anyagi fedezet.

Dr. Viorel Vasile szerint a kórházakban ennél is súlyosabb a helyzet, ugyanis a betegek hozzátartozóit küldik, hogy megvásárolják a patikából a kezeléshez szükséges gyógyszereket, ám ezekben is nagy a gyógyszerhiány.

Az egyesület elnöke elmondta, a hatóságok számonkérésére a válasz az volt, hogy csak júliusban tudnak elszámolni, amikor sor kerül az első költségvetési kiigazításra.

A gyógyszerész beszámolt arról a találkozóról is, amely a 2012-es elszámolási határidők csökkentéséről szólt az európai ajánlásoknak megfelelően 210 napról 60-ra. Ő azt javasolta, fokozatosan csökkentsék a határidőt, mert nem egyszerű a feladat.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."