Kánikulára és változékony időjárásra figyelmeztetnek

Az Országos Meteorológiai Intézet ismét sárga kódjelzést bocsátott ki egész Románia területére.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. július 19., 07:03
2 hozzászólás. 


Július 19-én a déli óráktól július 20-ig 18 óráig tart az időjósok előrejelzése: kánikulai melegre számíthatunk főleg az ország keleti és déli részén. A levegő hőmérséklete eléri majd a 35 Celsius fokot, míg a Baraganon és a Duna Lankáin a 37-38 Celsius fokot.

Július 20-a reggel kilenctől július 21-én 18 óráig lép érvénybe a változékony időjárásról szóló figyelmeztetés. Ebben az időintervallumban torrenciális esőzésekre, elektromos kisülésekre, viharos széllökésekre számíthatunk. Helyenként a lehulló csapadék mennyisége eléri az 50 litert négyzetméterenként. A jégeső lehetősége sem kizárt.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
blazsek
2011-07-19 09:53:34
Kedves Cikkíró!
Kérem olvassa vissza, amit írt. Ön helyett szégyenkezem. Mi az például, hogy a "Duna Lankáin"? Van a magyar nyelvben ilyen földrajzi név? Netán a Lunca Dunării akar lenni, ami magyarosan a Duna főfolyómedrét jelenti (a Vaskaputól Călăraşi-ig)? Ha mindenképpen így akarja írni, akkor a Duna lankái a helyes.(Így, kisbetűvel) A sor folytatható. Például mi a "torrenciális eső"? A ploaie torenţială? Ez akár helyes is lehet földrajzi szempontból, de az én fülemnek a felhőszakadás valahogy többet mond és szebben hangzik. Az "elektromos kisülés" ebben az esetben gondolom nem a villamos szék kistestvérét jelenti :-) vagy a fizika óra kedvelt ebonit rudas kísérletét, hanem inkább a villámlást. Vagy tévedek? Sajnos úgy látom, hogy diákkorában elbliccelte (pestiesen szólva) úgy a magyar, mint a földrajz órát. Ez pedig, egy magát váleményformálónak valló újságíró számára, megengedhetetlen.
avatar
csumika
2011-07-19 12:29:08
Egyetértek az előttem szólóval, ez a cikk a „fele apă, fele víz” kategória. Lehet velem van a gond, de fogalmam sem volt sem a „lanka”, sem a „torrenciális” szavak jelentéséről... Ez egy magyar portálnak tűnik első látásra, ha az is, akkor írjatok már ennek megfelelő nyelvű cikkeket.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."