Egyelőre marad a zord idő térségünkben

Habár növekszik a hőmérséklet, azért csütörtökön is marad napközben a szibériai hideg, így a narancssárga kódjelzés is – értesít az Országos Meteorológiai Intézet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. február 01., 16:36
0 hozzászólás. 

A csütörtöki maximum -14 és -4 Celsius fok körül alakul, míg a legkisebb hőmérsékleti értéket -20 és -10 Celsius fok körül mérjük majd. Hidegebb lesz a medencékben és Észak-Moldovában, magasabb értékeket pedig a tengerparti hőmérők mutatnak.

Az égbolt többnyire felhős lesz, havazni fog Dél-Bánátban, Olténiában, Havasalföldön és Dobrudzsában, valamint kisebb havazások előfordulhatnak az ország egész területén.

Helyenként a szélmozgás is megerősödhet, de ez inkább a déli országrészre lesz jellemző, 40-50 km/h-ás sebességgel. Erős légmozgásra a hegyekben van kilátás, főleg a Déli-Kárpátokban és a Bánsági-hegyvidéken.

Pénteken tovább tart a felmelegedés, mégis fagyos, zord éjszaka és reggel jellemzi az aznapi időjárást. Az égbolt felhősebb lesz és a havazás az egész országra jellemző jelenség lesz - erősebb intenzitású a déli részben és a hegyekben.

Délen és délkeleten eső, havas eső is kialakulhat. A szélmozgás megerősödik Havasalföldön, Dobrudzsában és Dél-Moldovában. A hegyvidéken erős légmozgás várható. A legmagasabb hőmérsékleti érték -12 és -4 Celsius fok körül alakul, míg a legalacsonyabb -16 és -6 Celsius körül.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."