Ilyen idő lesz szombaton és vasárnap

Változékony égboltra és néhol felhősödésre számíthatunk hétvégén. Számottevő csapadék nem várható.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. február 24., 18:08
0 hozzászólás. 

Szombat reggel változékony égboltra lesz kilátás, néhol beborul, és az ország keleti és középső részén kisebb mennyiségű csapadék várható. Este főleg az északi régiókban valószínű hóhullás, a hegyvidéken felhősödés várható és vegyes csapadék hull majd.

Megerősödik a szélmozgás, a hegyekben viharos erejű széllökések is keletkeznek. A szombati maximumok 4 és 14 Celsius fok körül, míg a legalacsonyabb hőmérsékleti értékek -7 és 3 Celsius fok körül alakulnak.

Vasárnap egy kisebb lehűlés kezdődik el. Az égbolt változékony lesz, helyenként kisebb mennyiségű csapadék várható: az ország északi és középső részén havazás, míg máshol vegyes csapadék lesz jellemző, a hegyekben havazni fog.

A légmozgás mérsékelt marad, csak a hegyekben erősödik meg. A nappali csúcsérték 0 és 10 Celsius fok körül alakul, míg a hőmérők higanyszála legkevesebb -11 és -1 Celsius fok körül mozog majd az éjszakai, reggeli órákban.

A hegyvidéken érzékelhetőbb lesz a lehűlés és a felhősödés is erősebb lesz. Ami a csapadékot illeti, többnyire hó formájában számíthatunk rá, mérsékeltebben a nappali, sűrűbben az éjszakai órákban, főleg a Déli-Kárpátokban és a Kárpátkanyarban. A légmozgás is mérsékelt lesz, csupán a hegygerinceken erősödik meg.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."