Szeles lesz március vége

Lassan felmelegszik az idő, de szerdán még az évszaknak megfelelő értékeket mérnek a hőmérők, közben az egész országban megerősödik a szélmozgás.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Idojaras
Idojaras
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. március 28., 10:25
0 hozzászólás. 

Március 28 és 31 között főleg a nappali órákban 50-60 km/h-s szélmozgásra számíthatunk Romániában. A hegyekben viharos erejű széllökések is előfordulhatnak – sebességük eléri majd a 70 km/h-t.

Szerdán a hőmérők higanyszála visszaáll az ilyenkor megszokott értékekre. Az égbolt változóan felhős lesz és helyenként gyengébb esőzések is kialakulhatnak napközben az ország keleti részén illetve este az északi régiókban.

A hegyvidéken vegyes csapadék is kialakulhat. A szélmozgás mérsékelt marad, megerősödve a hegyvidéken. Legtöbb 8 és 18 Celsius fok körüli hőmérsékleti értéket mérhetünk, este illetve az éjszaki órákban 0 és 6 Celsius fok körülieket.

Csütörtökön felmelegszik az idő, elsősorban Románia déli részén. Az égbolt többnyire borús lesz az ország északi régióiban – itt nagy területeken fordulhat elő eső. Olténiában, Havasalföldön és Dobrudzsában időszakosan felhősödik az égbolt és esőzések helyenként, főként este jelentkeznek.

A hegyvidéken csapadék főleg a nap második felében havaseső, havazás formájában fordul elő. A szélmozgás az egész országban megerősödik, főként a hegyekben. Legtöbb 12 és 22 Celsius fokot mutat a hőmérők higanyszála, legkevesebb pedig 1 és 9 Celsius fokot.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."