Ilyen időnk lesz május 3-ig

Meleg lesz a következő 10 napban, de kisebb esőzések kialakulhatnak – értesít az Országos Meteorológiai Intézet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Idojaras
Idojaras
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. április 23., 09:15
0 hozzászólás. 

Április 23-a és május 3-a közötti időszakra érvényes időjárásjelentést adtak ki a meteorológusok. Az előrejelzést a Középtávú Időjárás-Előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) adatai alapján készítette az Országos Meteorológiai Intézet.

Hétfőn meleg lesz Romániában: 16 és 26 Celsius fok körüli csúcsértékkel számolhatunk. A legkevesebb 2 és 12 Celsius fok körüli értékeket mérhetünk. Az égbolt felhős lesz különösen az ország nyugati,északi és középső részén. Ezeken a területeken záporok, zivatarok is kialakulhatnak, az esőzések idején pedig a szélmozgás is megerősödik. A jégeső lehetősége sem kizárt.

Kedden is meleg, de változékony időnk lesz. Az égbolt időszakosan felhős lesz. Nappal elektromos kisülésekkel kísért záporok, zivatarok alakulnak ki és a szélmozgás is megerősödik. Helyenként jégeső is lehetséges. A nappali csúcsérték 17 és 25, míg az éjszakai hőmérséklet 3 és 13 Celsius fok körül alakul.

Erdélyben az időszak (április 23 és május 3 között) elején a hőmérsékleti értékek megfelelnek az ilyenkor megszokottnak, majd felmelegedés kezdődik. Kiváltképp április 26 és 29-e között a napi csúcsérték meghaladja az ilyenkor átlagos 20 és 22 Celsius fok körül értéket. Esőzések délutánonként valószínűsíthetők.

A hegyvidéken április 26-ig felmelegszik az idő, majd az évszaknak megfelelő értékeket mérhetünk. Esőzésekre a legvalószínűtlenebb időszak április 25 és 30.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."