Ilyen időnk lesz hétvégén

Változékony égboltra és ingadozó hétvégi hőmérsékletre számíthatunk hétvégén. Napsütéstől a havazásig minden lesz a hét utolsó napjain.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Viharos égbolt
Időjárás előrejelzés: viharos égbolt.
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. május 11., 18:23
0 hozzászólás. 

Meleg idővel indul a hétvége. Szombaton kissé változékony égboltra számíthatunk és főleg az ország déli részén valamint a hegyekben elszórtan várható rövid ideig tartó esőzés és villámlás. Este azonban felhősödés kezdődik nyugatról, aztán az ország középső és északi területein is beborul.

Záporok zivatarok alakulnak ki és a csapadék idejére megerősödik a szélmozgás valamint elektromos kisülések lesznek jellemzőek Észak-Erdélyben, Észak-Moldovában és Máramarosban. Ezeken a területeken, illetve a domb- és hegyvidéken a jégeső lehetősége sem kizárt.

A levegő hőmérséklete 25-32 Celsius fokig emelkedik, míg a minimumok 8 és 17 Celsius fok köré tehetők.

Vasárnap többnyire változékonyra fordul az idő és elkezdődik a lehűlés. Beborul, majd villámokkal és széllel kísért záporok, zivatarok alakulnak ki az egész országban. Csupán délkeleten várható jobb idő.

Jégesővel is számolhatunk, valamint elvétve, a Keleti-Kárpátokban havas eső, havazás is kialakulhat. A magasabban fekvő vidékeken nagymennyiségű csapadék várható. A szélmozgás időnként megerősödik a keleti és délkeleti országrészben és az esőzések idején egész Romániában.

A nappali csúcsérték 11 fok körül alakul az északi területeken, de mérnek majd 27 Celsius fokot is délkeleten. Az esti, éjszakai órákban mindössze 2-12 Celsius fokig kúsznak fel a hőmérők higanyszálai.

uh.ro/mediafax.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."