Hideg lesz hétfőn és kedden is

A hőmérséklet csúcsértéke körülbelül 10 fokkal marad el az ilyenkor megszokottól, és nagy mennyiségű esőzés is várható.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Beborul és esőzés várható
Beborul és esőzés várható
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. május 14., 08:45
0 hozzászólás. 

Hétfőn hideg lesz a nyugati, délnyugati és északi országrészben. A nyugati részben beborul és nagy területeken esőzések várhatók. A csapadék mennyisége eléri a 20-25 litert négyzetméterenként.

Az ország más régióiban is időszakosan felhősödik az égbolt, és rövidebb időre záporok, zivatarok alakulnak ki. A jégeső lehetősége sem kizárt.

A szélmozgás többnyire mérsékelt marad Keleten és Dél-Keleten. Máramarosban, Észak-Moldovában és a Nyugati-dombvidéken a hőmérséklet csúcsértéke  10-11, a Bărăgánon és Dobrudzsában 22-23 Celsius fok körül alakul, legkevesebb 3-12 Celsius fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedden is változékony égboltra van kilátás. Beborul a nyugati, déli részeken, akárcsak a hegyvidéken. Kiterjedt területeken villámlásokkal és megerősödő szélmozgással kísért esőzések várhatók. Helyenként a csapadékmennyiség számottevő lehet, és jégesők is kialakulhatnak.

Délutánra, valamint estére csökken a csapadék lehetősége. Kissé emelkednek a nappali értékek: legtöbb 14-15 Celsius fokot mutatnak a hőmérők a Bánátban és a Körösök vidékén, 24-25 Celsius fokot a keleti részeken. A minimumok pedig 7 és 16 Celsius fok körül alakulnak.

uh.ro/mediafax.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."