Országos asztalitenisz a Fit.Feel-ben

Szombaton országos amatőr asztalitenisz-bajnokságot rendeztek a Fit.feel Sport és Wellness Clubban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
GyorgySzilard

Tizenöt év után ismét hazai színeket ölt

Játszott már Bajnokok Ligájában is, legutóbb...
KadarTiborek

Újabb székely győzelem Angliában

Az udvarhelyi klub játékosa rangos versenyt nyert az...
Pezsgovel

Anglia csúcsán az udvarhelyi asztaliteniszező

A bentmaradást tűzték ki célul, ehhez képest a Premier...

fit.feel_pippang
fit.feel_pippang
szerkesztoÍRTA: PÁL GÁBOR
2010. február 04., 18:17
0 hozzászólás. 


Egy színvonalas pingpongversenyen vannak túl az udvarhelyi városi bajnokságban is szereplő játékosok. Szombaton a Fit.feel Sport és Wellness Clubban szerveztek meg egy országos amatőr asztalitenisz-versenyt.

fit.feel_pippang

72 versenyző vett rész a bajnokságon, amely igencsak izgalmasan zajlott. Már az elején feszültté vált a hangulat, egymást heccelték a román és magyar játékosok. A népes szurkolótábor is ennek fejében oszlott kétfele. Csíkszereda, Barót, Marosvásárhely, Szászrégen, Gyulafehérvár, Beszterce, Focșani, Nagyszeben, Topoloveni, Brassó, Segesvár, Kerelőszentpál, Déva, Sepsiszentgyörgy, Borszék, Bukarest, Konstanca, Piatra Neamț és városunk bajnokságában szereplő pingpongosok mérték össze erejüket.

A torna alatt videófelvételek is készültek, amelyek megtekinthetőek a youtube videómegosztó portálon.

Reggel 9 órakor kezdték a tornát, 8 darab 9 versenyzőből álló csoportot hoztak létre, mindegyikből az első négy jutott tovább. Ezután újabb nyolc csoportot alkotott a legjobb 36, innen már az első kettő kvalifikálta magát. Hat, az udvarhelyi bajnokságban is szereplő asztaliteniszező is vette az akadályt a legjobb 16 közé jutáskor (Görgényi Levente, Jobb Levente, Márton Zoltán, Moldován Zsolt, valamint Erdős Ferenc és Kiss János Csíkszeredából).

Talán a sors hozta így, de a nyolcaddöntőbe a párosítások is nemzetiségek alapján kerültek össze – 8 magyar és nyolc román játékos mérkőzött. Tovább is így alakult a helyzet, ugyanis a legjobb négy között két magyar küzdött meg. Végül az elődöntőben Görgényi Levente nagy csatában megverte a Mr. Forehand becenevet viselő nagyszebeni Danieliuc Gabrielt, ellenfele pedig az a Roman Iulian lett, aki Erdős Ferencet tudta legyőzni.

Összefoglaló videó:


Szombat este 23:45-kor kezdődött a finálé, ahol Görgényi már egy kissé könnyebben nyert, mint ahogy bejutott a döntőbe, így itthon maradt az amatőr bajnokság trófeája.

A versenyről elmondható, hogy nagyon jól sikerült, mindenki jól érezte magát, és minden lehetőség fennáll, hogy szezon végén a győztesek tornáját is itt szervezzék meg - a körülmények kitűnőek, az szervezés jelesre vizsgázott.

A döntő:
első játszma

második játszma

harmadik játszma

negyedik játszma

A győztes Görgényi Levente elmondta, hogy nem volt túl könnyű a feladata, az elődöntő rettentő nehéz volt, ugyanis a csak tenyereseket ütő Danieliuc játéka nem igazán talált az övével: „Nagyon tetszett a verseny, örülök hogy megszereztem az első helyet ennyi jó asztaliteniszező mellett”- számolt be a győztes.

fit.feel_pippang2

Az első nyolc helyezett:
1. Görgényi Levente (Udvarhely)
2. Roman Iulian (Brassó)
3. Danieliuc Gabriel (Nagyszeben)
4. Erdős Ferenc (Csíkszereda)
5-8. Márton Zoltán és Jobb Levente (Udvarhely), Farkas Gábor (Marosvásárhely), Florin Apian (Beszterce).


címkék:

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."