Tizenöt év után ismét hazai színeket ölt

Játszott már Bajnokok Ligájában is, legutóbb csapatával angol bajnoki címet ünnepelhetett. György Szilárd hazatér.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
KadarTiborek

Újabb székely győzelem Angliában

Az udvarhelyi klub játékosa rangos versenyt nyert az...
Pezsgovel

Anglia csúcsán az udvarhelyi asztaliteniszező

A bentmaradást tűzték ki célul, ehhez képest a Premier...
asztalitenisz sajtaj-07

Hazatért és bajnokcsapatot akar

Gálfi Árpád polgármester a város egyik...

GyorgySzilard
György Szilárd hazatér, fotó: archívum
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2018. július 31., 12:15
0 hozzászólás. 

A nyári időszak legfontosabb igazolását jelentette be a nemzetközi porondra készülő Székelyudvarhelyi ISK-FSK asztalitenisz-csapata: másfél évtized után György Szilárd ismét szülővárosa együttesének fogja gyűjteni a pontokat. Az asztaliteniszező fiatalon távozott szülővárosából, román, magyar, olasz klubokban játszott, három éve tért vissza az országba, azóta egy angliai kitérőt is tett.

Nagyon fiatalon, 19 évesen távozott szülővárosából György Szilárd. Miután megnyerte az országos Top 12-es bajnokságot, az akkori legjobb román férfi asztalitenisz-együtteshez, a Bukaresti Proautóhoz igazolt, a fővárosiakkal bajnokságot nyert. Innen a Szombathelyi AK-ba igazolt, ahol két évet húzott le. A magyar bajnokságban bronzérmes helyen zártak, továbbá az ETTU Kupában is játszhatott, ahol csapatával a legjobb tizenhat közé jutott.

Következett tíz év Olaszországban, ahol több együttesnél is megfordult: Monza, Milánó, Parma, Brescia, Pontinia, Róma. A milánói Pieve Emmanuelle gárdájával megfordult a legmagasabb szinten, a Bajnokok Ligájában játszhatott. 2015-ben tért haza a balkezes játékos, akkor a Székelyudvarhelyi ISK-FSK le is igazolta. Csakhogy tanulmányai, illetve a klub akkori anyagi helyzete nem engedte meg, hogy itthon maradjon. Az utóbbi idényeket kölcsönjátékosként a Kolozsvári VSK-ban töltötte, a 2018–19-es évadban viszont ez megváltozik, Szilárd hazatér.

A játékossal kapcsolatban utoljára arról számoltunk be, hogy a londoni Urban TCC csapattal sikerült megnyernie az angol bajnokságot, akkor testvére, az udvarhelyi csapat edzőjátékosa, György István így nyilatkozott: „csak abban reménykedünk, hogy a jövőben sikerül megteremteni a feltételeket, hogy Szilárd udvarhelyi színekben érjen el hasonló sikereket". 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."