Sport » Foci

A foci jó! VI. Székelyudvarhelyért Kupa

Rekkenő hőség, izgalomtól kipirult, síró vagy nevető gyerekarcok a pályákon, izgatottan toporgó szülők a pálya szélén. Gyerekfoci röviden.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

Gyerekek csatája a VI. Székelyudvarhelyért kupán
A siker idén sem maradt el, sok gyerek még mindig imádja a focit
szerkesztoÍRTA: BOTOROK JÁNOS
2012. július 01., 13:05
1 hozzászólás. 

Gyerekzsivajtól volt hangos a város múlt hétvégén, nagy volt a jövés-menés a sportpályák környékén. Péntektől vasárnapig a hatodik alkalommal megrendezett Székelyudvarhelyért nemzetközi utánpótlás labdarúgó torna mérkőzései zajlottak a sétatéri Stadionban, a Bethlen Gábor Általános Iskolánál, a Septimia Szabadidő Központban, valamint Nagygalambfalva, Farkaslaka és Farcád sportpályáin.

Az előző évekhez hasonlóan nagyon sok csapat jelezte részvételét és néhány kivételével, akik különböző okokra hivatkozva mondták le a szereplést, meg is tiszteltek jelenlétükkel, ami azt bizonyítja, hogy ennek a rendezvénynek van jogosultsága.

A három nap alatt hét korcsoportban 20 város 76 csapata versenyezett a trófeákért, összesen 202 mérkőzést játszva. Minden csapat elismerésben részesült, a korcsoportok első három helyezettjei pedig kupát és érmet kaptak, melyeket a csíkszeredai Ilyés Róbert, a bukaresti Rapid egykori és a marosvásárhelyi FCM jelenlegi játékosa adott át a meghatódott gyerekeknek.

Rendezvényünk híre külföldre is eljutott, idén a nyíregyházi Nyírsuli Labdarúgó Akadémia négy korcsoporttal, a Gödöllő SE pedig egy korcsoporttal képviseltette magát, akik reményeink szerint pozitív élményekkel távoztak, és a jövőben népszerűsítik tornánkat.

Bár rendezvényünk fő célja nem az eredményesség,

hanem a sportbaráti kapcsolatok létesítése és ápolása, örömünkre szolgált, hogy néhány korosztályban nagyon jó eredményeket értünk el. Olyan csapatokkal vettük fel sikeresen a versenyt, mint a kolozsvári CFR, a brassói FC, a marosvásárhelyi FCM vagy Kinder, a szebeni Interstar vagy Ceahlaul Piatra Neamt, akik sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkeznek az utánpótlás nevelés terén, mint mi.

Díjkiosztó a VI. Székelyudvarhelyért Kupán 2012 júniusában

Ezek az eredmények arra ösztönöznek, hogy folytassuk a megkezdett munkát, ne hagyjuk elveszni tehetségeinket, akik, ha felnőnek, biztosíthatják a labdarúgás felvirágoztatását városunkban.

Néhány negatív vonzat

Aki cseppet is jártas egy rendezvény lebonyolításában, az tudja, hogy szervezési hibák mindig adódnak és mindig lesznek elégedetlen emberek is. Mi igyekeztünk maximálisan kielégíteni a résztvevők igényeit, de így is akadt néhány csapat, aki nem volt megelégedve az étkezés vagy szállás minőségével, a bírók tevékenységével vagy éppen a pálya minőségével.

Ugyanakkor mi is kaptunk visszajelzéseket a városbeli vendéglátó egységektől, hogy egyik vagy másik csapat tagjai nem tartották be a legelemibb rendszabályokat sem, és károkat okoztak a berendezésekben. Bár minden évben kihangsúlyozzuk, hogy szeretnénk, ha a tornán a fair-play dominálna, mégis történnek kisebb-nagyobb incidensek.

Ezeket az esetek túlnyomó többségében a gyerekeket elkísérő szülők okozzák, akik vagy a mérkőzések okozta izgalom, vagy pedig az alkohol hatására elveszítik önkontroljukat és viselkedésükkel negatív példát mutatnak csemetéiknek.

Köszönettel tartozunk

az összes támogatónknak, akik segítettek a torna lebonyolításában, valamint a város vendéglátó egységeinek, akik nagyon pozitívan viszonyultak a szervezői munkánkhoz.

Reméljük, hogy jövőben is meg tudjuk rendezni ezt a már hagyományosnak nevezhető tornát, mert elnézve a pályákon szaladgáló, izgalomtól kipirult arcú, olykor elkeseredett, máskor örvendező gyerekeket, valamint a pálya szélén izgatottan gesztikuláló, fel-alá rohangáló szülőket, rokonokat, meggyőződtünk róla, hogy vannak még, akik úgy gondolják, a foci jó.

A díjazottak

1998-as korosztály

I. hely – FC Brassó I
II. hely – FC Brassó II
III. hely – Nyírsuli

2000-es korosztály

I. hely – Kinder II Marosvásárhely
II. hely – Kinder I Marosvásárhely
III. hely – Nyírsuli
Gólkirály: Csergő Szilárd (FC Székelyudvarhely)

2001-es korosztály

I. hely – FC Székelyudvarhely
II. hely – Kinder Marosvásárhely
III. hely – Alma Szeben
Legjobb játékos: Simó Csongor (FC Székelyudvarhely)

2002-es korosztály

I. hely – LPS Piatra Neamt
II. hely – FC Székelyudvarhely
III. hely – FC Brassó
Legjobb kapus: Albert Hunor (FC Székelyudvarhely)

2003-as korosztály

I. hely – Kinder Marosvásárhely
II. hely – FC Székelyudvarhely
III. hely – Juniorsoccer Sepsiszentgyörgy
Gólkirály: Ketesdi Nimród (FC Székelyudvarhely)

2004-es korosztály

I. hely – Kinder Marosvásárhely
II. hely – CFR Kolozsvár
III. hely – FC Székelyudvarhely
Legjobb kapus: Gedő Hunor (FC Székelyudvarhely)

2005-ös korosztály

I. hely – FCM Marosvásárhely
II. hely – FC Székelyudvarhely
III. hely – Tampa Brassó
Legjobb játékos: Vanau Andrei (FC Székelyudvarhely)
Gólkirály: Dusinszki Szabolcs (FC Székelyudvarhely)



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
lordking
2012-07-05 22:23:07
Foci
Szép volt, jó volt, gratula!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."