Sport » Foci

Hősies meccsen maradt alul a Vasas Femina

Kitűnő mérkőzést játszott, de vesztett hazai pályán a Vasas Femina FC a bajnokság második fordulójában. Szinte visszahozta a sírból a meccset.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

vasas-0012
Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. szeptember 23., 13:39
0 hozzászólás. 

A múltheti kupameccs után a bajnokságban is bemutatkozott közönsége előtt a Vasas Femina FC – a vasárnapi mérkőzésre több mint száz néző látogatott ki. Amennyiben ehhez a találkozókhoz hasonlókat játszik a csapat, a nézőszám biztosan nőni fog.

Tapasztaltabb csapattal találkozott a Vasas, a Brassói Blue Angels játékán már az első percekben látszott, hogy összeszokottabb formáció, illetve fizkailag is jobb játékosaik vannak.

vasas-9916A csíkosmezes udvarhelyi csapat (Székely János edző a Kajtár – Miklós, Bertalan Szőke, Balázs – Bálint, Bíró, Elekes, Papp - Filler, Căldare tizenegyet küldte pályára) inkább védekezett az első félidőben, a vendégek sokkal veszélyesebben támadtak. Egészen a 32. percig bírtuk is az iramot, de ekkor góllá érett a mezőnyfölény: kijátszották a védelmünket, Bărbos Nicoleta pedig szépen a hosszúba emelt (0-1). Szünetig nem jöttek veszélyes helyzetek, a Vasasnak továbbra is a védekezés szívta el az energiáját.

Fordulás után nem sokkal újabb gólt kaptunk. Az 52. percben jobboldali szbadrúgást végezhettek el a kékek, Obreja a hosszúra lőtte, Kajtár csak beleérni tudott, védeni nem (0-2).

vasas-9998

Elkapta a fonalat a vendégcsapat, mert kettő-null után sem állt le, s öt perc múlva újra rezgett az udvarhelyi háló: Bărbos a tinzenhatoson kívülről gyönyörűen lőtt a bal felsőbe, esélye sem volt a kapusunknak, centiméter pontossággal vágódott a vinklibe a labda (0-3).

Alig két perc múlva viszont szépíteni tudott a Vasas, egy védelmi megingást kihasználva Papp Szidónia közelről lőtt a kapuba (1-3), felrázva ezzel a meccs menetét. Harcolt becsülettel az udvarhelyi gárda, a vendégek pedig minden alkalmat megragadtak, hogy húzzák az időt, minden ütközésnél lent maradt egy brassói lány.

Aztán a nyolcvanadik percben eldőlni látszott a találkozó, egy előrevágott labdára Kajtár kijött, többen ütköztek a tizenhatos vonalánál, a labdát pedig a csapatkapitány Stroia Ioana tolta a kapuba (1-4). Ekkor nagyjából mindenki letudta a mérkőzést.

vasas-9955

Kivéve a pályán levő udvarhelyi lányokat. A közönség (a Székely Medvék egy része is a helyszínen szurkolt) által végig hajtott Vasas erőre kapott az utolsó percekben, s ismét sikerült gólt lőnie. Egy baloldali szabadrúgásnál az előrehúzódó Szőke Emeséhez került a játékszer, s csapatkapitányunk nem habozott, higgadtan lőtt a kapuba (2-4). A gól még jobban feltüzelte a hazaiakat, mindent egy lapra feltéve támadtak, s a hosszabbítás perceiben Miklós Tünde hatalmas gólt szerzett: legalább hárminc méterről lőtte el a labdát, ami a meglepett vendégkapus felett a hálóba esett (3-4).

De idő már nem maradt az egyenlítésre – habár a két gólt szerző Bărbos megkapta a második sárgalapját is, így tízen maradtak a brassóiak – az utolsó percekben mutatott játék miatt emlékezetes marad ez a meccs az udvarhelyiek számára. Kitartásból jelesre vizsgáztak a lányok, kis szerencsével összejöhetett volna a döntetlen egy erősebb csapattal szemben.

Nemzeti Bajnokság, 2. forduló

Székelyudvarhelyi Vasas Femina FC-Brassói Blue Angels FC 3-4 (0-1)

Gólszerzők: Papp (59.), Szőke (88.), Miklós (91.), illetve Bărbos (32., 57.), Obreja (52.), Stroia (80.)


címkék:

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."