Sport » Foci

Magyar–román: több mint foci

Órák vannak csak hátra a ma esti világbajnoki selejtezőig – testben és lélekben a sportkedvelők már készülnek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

romanmagyar
Fotó: telesport.hu
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. március 22., 17:35
4 hozzászólás. 

Az előzmények, illetve a két ország válogatottjainak korábbi mérkőzései is azt jelzik, hogy parázs meccsre van kilátás. Az pedig, hogy a találkozó zárt kapus lesz, további felhajtást is eredményezett.

Ha a történelmet nézzük, Magyarország utoljára 1981-ben győzte le Romániát Budapesten vb-selejtezőn (utána Bukarestben 0–0 volt az eredmény), az addigi évtizedekben kategorikusan jobbak voltak a magyarok. Emlékezetes a két csapat 1972-es Eb-pótselejtezője, amikor Belgrádban mérkőzött meg a két csapat és Szőke István 87. percben szerzett góljával 2–1-re nyertek a magyarok.

A kilencvenes években aztán fordult a kocka: 1999 és 2001. között négy meccset is játszott a két válogatott, egy Eb- és egy vb-selejtezősorozatban csaptak össze. Mindkét sorozatban a románok jobbnak bizonyultak: az 1998. októberi 1–1 után sorozatban háromszor nyertek 2-0-ra a sárgamezesek, méghozzá simán. Az eddigi utolsó, románok elleni gól szerzője Hrutka János.

A két csapat legutóbb barátságos mérkőzésen találkozott: 2009 nyarán a mai meccs helyszínéül is szolgáló Puskás Ferenc stadionban Ghioane góljával 1–0-ra a románok nyertek.

Székelyudvarhelyen a sportbarátok lázasan készülnek az estére, de vannak olyanok is, akiket nem érdekel annyira a budapesti sportesemény.

A városban több vendéglátóipari egységben is figyelemmel lehet követni – kivetítőn vagy televízióban – a mérkőzést, így például a G. Caféban, a G Music Pub-ban, a Kalapos Kávézóban lehet a haverokkal együtt szurkolni.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2013-03-23 13:41:31
Ép ésszel nem tudom felfogni, hogy miként lehet a románoknak drukkolni magyar létünkre. Komolyan nem értem...Mit lehet bennünk szeretni , ha van a mi nemzetünknek is csapata. Nagy baj van a fejekben. Vagy az én fejemmel, hogy szerintem ez a természetes....
avatar
eternit
2013-03-23 21:23:40
20 even at Nemetorszagban eltem - es mindig a nemetek ellen szurkoltam, mert bar altaluk jutottam jo megelheteshez, kifejezetten utaltam öket
Ha örömöm volt es kikaptak - utana semmit nem közvetitettek a tovabbi merközesekböl, mert ök mar nem voltak erdekeltek.
Igy az örömbe mindig üröm vegyült .

Lehet, hogy en sem voltam ep eszü
avatar
eternit
2013-03-23 21:33:31
Egyebkent az 1972(?) merközes... eket lattam, (egyiket Bukarestben 30 000 nezö!), rengeteg busz indult Udvarhelyröl a merközesre, a többit tvn-n.
De az meg a boldog bekeidökben volt, egyetlen magyart sem vertek , vagy öltek meg Bukarestben- es a romanokat sem bantottak Pesten.
Utolag visszatekintve , azt kell mondanom, hogy a kommunizmus emberközelibb volt, mint a mai nacizmus
avatar
eternit
2013-03-23 21:38:54
Akkor el nem tudtam kepzelni, hogy lehet valakinek Kü a neve.
Ma mar tudom, hogy magyar es magyar közt hatalmas különbsegek lehetnek

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."