Sport » Foci

Benevezett a megyeibe az SzFC

A harmadosztályból való kiesését követően újjászülethet az FC Székelyudvarhely. Első körben beiratkoztak a 4. Ligába.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

szfc, labdarúgás
Fotó: archív.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. augusztus 09., 15:31
0 hozzászólás. 

A 16-18 éves utánpótláskorú fiatal, tehetséges labdarúgók mellett a tapasztaltabb játékosokból – akik szerepeltek a 3. Ligában – állna az FC Székelyudvarhely együttese. Az edzői feladatokat a Botorok János-Szín Ferenc duó látja el.

Portálunk érdeklődésére előbbi elmondta, egyelőre még kialakulóban van a keret, jó pár játékossal szóban már megegyeztek, az elkövetkező hétben dől el, ki vállalja a felkérést, igazolják le a klubhoz. „Fele-fele arányban vannak a fiatalok és azon sportolók, akik már rutinosabbaknak mondhatók. Az átlagéletkor 22-23 év. Az a célunk, hogy az alulról jövő utánpótláskorú játékosok 3-4 éven belül épüljenek bele a csapatba, egy ütőképes nagypályás csapata legyen Székelyudvarhelynek" – tette hozzá.

A célkitűzésről csak akkor lehet beszélni, amikor teljes lesz a keret. A hazai bajnoki meccseiket szombaton délután rendezik majd a sétatéri stadionban.

A munkát már elkezdték, pénteken 19 órától egy edzőmeccset is játszanak a megyei bajnokságban szereplő Homoródalmási Homoroddal.

A 4. Liga a mostani kiírás szerint augusztus 24-én rajtol, de meglehet, hogy a szervező Hargita Megyei Egyesület ezt kitolja egy későbbi időpontra. Az egyesület elnökétől megtudtuk, hogy a soron következő szezonban is 12 gárda küzd meg a helyezésekért: a meglévő csapatok közül kiesett a Csicsó, bejött az SzFC. Amennyiben az FK Csíkszereda jogot kap a harmadosztályba való induláshoz, akkor a megyeszékhelyiek egy fiókcsapattal indulnak a megyeiben.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."