Sport » Foci

Elvette a bajnok az SzFC-előnyt

Egy félidőn át vezetett az FC Székelyudvarhely, de a pihenőt követően beőrölte a címvédő a megyei focibajnokság rangadóján.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

csik szfc megyei
Egy óráig jól tartotta magát az SzFC.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. október 13., 20:17
0 hozzászólás. 

Vasárnap délután a Hargita megyei labdarúgó-bajnokság addigi két százszázalékos gárdája nézett farkasszemet a megyeszékhelyen. Jobb gólarányának köszönhetően az FK Csíkszereda várta az első helyről a 8. forduló párharcát – a papírforma mellettük szólt, hiszen az Ilyés Róbert által vezetett gárda megnyerte a legutóbbi két kiírást, de a selejtezőn már nem tudott feljutni a harmadosztályba.

A Botorok János és Szin Ferenc által felkészített udvarhelyi csapatnak sérülés miatt nélkülöznie kellett elsőszámú hálóőrét, Sebestyént. Az időjárás kedvezett, kellemes őszi időben játszották a meccset. A kezdeti tapogatózást követően a hazaiak szerezhették volna meg a vezetést, Bajkó próbálkozását ujjheggyel elérte Bálint L., a játékszer a kapufáról jött ki. A 18. percben a vendégek örülhettek: Simon mesterien csavarta el a fal fölött a labdát egy 23 méteres, középről elvégzett szabadrúgásnál, az pedig a hálóban kötött ki (0–1).

Az FC Székelyudvarhely ezt követően védekezésre rendezkedett be, a csíkiak pedig egymás után vezették támadásaikat. Bajkó fejesénél újból a kapufa segített, majd Gliga ziccerét védte bravúrral a kapus. Az SzFC nagyrészt pontrúgásoknál veszélyeztetett, a 29. percben Rózsa közelről növelhette volna az előnyt. Két minutumra rá a játékvezető nem akarta egy kiállítással eldönteni az összecsapást, ekkor Stannak nem adta meg a második sárga lapos figyelmeztetését.

csik szfc labdarúgás megyei

A második félidőben még jobban rákapcsolt a megyeszékhelyi együttes, aztán a semmiből Gliga egyenlített ki. Egy jobboldalról elvégzett szabadrúgás elment mindenki mellett, felett, ez a kapust is megzavarva pihent meg a hálóban (1–1).

A csíkiak tíz percre rá átvették a vezetést, Ilyés szép cselekkel vitte el két védő mellett is, majd középre ívelt, ahol az érkező Vrabie fejjel volt eredményes. A 77. percben beállították a végeredményt: Gliga másolta le majdnem Simon szabadrúgásgólját. Megérdemelten, 3–1 arányban nyert az FK Csíkszereda.

A 40 éves Ilyés Róbert vezéregyénisége volt együttesének a pályán, de viselkedése messze távol maradt egy olyan labdarúgóétól, aki karrierje során szinte 500 élvonalbeli mérkőzést játszott: veszekedett, perelt a játékvezetővel, bedobott minden apró trükköt, hogy előnyhöz jusson, volt eset, hogy futott utána, úgy reklamált. Talán ilyenkor elfelejti, hogy a fiatalabb, tehetséges, felnövőben lévő kis focisok ezt látják, ezt tanulják meg tőle a leghamarabb...

Az SzFC edzője, Botorok János a lefújást követően portálunknak elmondta: „Védekezésre rendezkedtünk be, sokáig jól tartottuk magunkat, de aztán kijött a fizikális különbség. Elismerésem a fiúk előtt, jól harcoltak. Ezt követően arra kell figyelnünk, hogy tartsuk a csíkiakkal a lépést, hogy a tavaszi idényben is rangadót játszhassunk ellenük".


Labdarúgó 4. Liga, 8. forduló

 

FK Csíkszereda–FC Székelyudvarhely 3–1 (0–1)

 

Helyszín: csíkszeredai stadion, 300 néző.

Vezették: Kecseti L. – Abrán H., Balog A.

FK: Demșa – Sándor, Török, Magirescu, Vrabie, Gliga, Ilyés, Stan, Tankó, Homos (59., Szőcs), Bajkó (41., Székely).

SzFC: Bálint L. – Molnár, Rózsa, Péter B., Bodor, Szécsi (68., Péter L.), Lőrinc, Péter M., Bálint R., Gergely, Simon.

Sárga lap: Stan (27.), Török (33.), Gliga (60.), illetve Bodor (48.), Péter B. (76.)

Gól: Gliga (53., 77.), Vrabie (63.), illetve Simon (18.)

 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."