Sport » Foci

Elszenvedte első vereségét az SzFC

Küzdelmes mérkőzésen, paprikás hangulatú összecsapáson kapott ki a Székelyudvarhelyi FC.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

kereszturszfc2
Keresztúron lépett pályára az SzFC, nem sikerült a pontszerzés. Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2014. november 02., 19:26
0 hozzászólás. 

Vasárnap délután a Székelykeresztúri Egyesület vendégeként lépett pályára a Székelyudvarhelyi FC együttese a 4. Liga Hargita megyei csoportjának tizedik fordulójában. Késéssel kezdődött a találkozó, mivel a vendégek leigazolási könyvei később érkeztek meg.

Már a mérkőzés első perceiben érződött, hogy nem lesz könnyű dolga a bajnokságot vezető együttesnek. A játék inkább a középpályán zajlott, egyik csapat sem engedte veszélyeztetni saját kapuját. Az első negyedórában helyzetekig sem juttak a csapatok, de szabálytalanságok, durva belépők jellemezték a találkozó elejét. Botorok János legényei a 20. percben az első nagy helyzetükből mégis megszerezték a vezetést: Lőrincz beadására érkezett pontosan Simon Norbert, aki tíz méterről védhetetlenül vágta a hálóba a játékszert. A gól után ismét a szabálytalanságok sokasága volt jellemző a találkozóra, keményen harcolt mindkét csapat a labdáért. Péter egy távoli lövéssel növelhette volna a vendégek előnyét, de a keresztúri hálóőr a helyén volt.

kereszturszfc3

A 37. percben betalált a hazai csapat is: egy kavarodás után Vékáshoz került a labda, aki húsz méterről bevette az SzFC kapuját. Rögtön a középkezdés után ismét gólt szerezhettek volna a vendégek, de Balázsi beadását Simon Norbert pár méterről a kapu mellé fejelte. Az első félidő végén jött a hidegzuhany az udvarhelyiek számára: a hazaiak szabadrúgáshoz jutottak, amiből Török negyven méterről talált a hálóba. A gólnál a vendégek kapusa hibázott.

kereszturszfc1

A második rész Balázsi helyzetével kezdődött, de közelről leadott lövése elkerülte a kaput. A folytatás megpecsételte az SzFC sorsát: Lőrincz egy csúnya szabálytalanságért piros lapot kapott, egy emberrel kevesebben folytathatta a mérkőzést a vendégcsapat. A hazaiak a védekezésre koncentráltak, sikerült is hárítaniuk minden udvarhelyi gólszerzési kísérletet. Villogtak a sárga lapok, tombolt a szép számú közönség is. Harcolt az SzFC, küzdelmesen védekezett az Egyesülés. Egy ellentámadásból Vékás megpecsételte a három pont sorsát: a felezővonalról indulva hagyott le mindenkit és belőtte csapata harmadik gólját. A vendégek még ekkor sem adták fel a harcot, de későn jött Tamás Előd szépítő fejes gólja, ezt a mérkőzés utolsó másodpercében szerezte. Az SzFC az elvesztett pontok miatt a bajnokság második helyére esett vissza, a tabellát az FK Csíkszereda fiókcsapata vezeti.

A másik udvarhelyi csapat, a Roseal SE nem lépett pályára ezen a hétvégén, a Csíkszentsimon elleni találkozójukat november 22.-én pótolják.

A tizedik forduló eredményei:

Székelykeresztúri Egyesülés–FC Székelyudvarhely 3–2 (2–1)
Gólszerzők: Vékás Barna (28., 79.), Török Szilárd (45.), illetve Simon Norbert (17.), Tamás Előd (90+3.)

Csíkszépvízi MŰ–Csíkmadéfalvi MIK 1–1 (0–1)
Gólszerzők: Tamás Szilárd (78.), illetve Tamás Nándor (15.)

Maroshévízi-Salamási Tudomány–Gyergyószentmiklósi Jövő 2–1 (1–0)
Gólszerzők: Goda Răzvan (10.), Floare Ioan (65.), illetve Drian Mirel (47.)

Csíkkarcfalvi Hargita–Homoródalmási Homoród 2–2 (0–0)
Gólszerzők: Both Tamás (75.), Alexandrescu Marian (77.), illetve Mag Árpád (48., 59.)

A 7. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:

FK Csíkszereda II–Maroshévízi-Salamási Tudomány 11–0 (7–0)
Gólszerzők: Szőcs László (8., 34., 42., 44., 88. perc), Demșa Krisztián (13., 49.), Fodor Tamás (30.), Răzvan Stan (40., öngól), Barta Norbert (69.), Becze Tamás (71.)

 


címkék:

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."