Sport » Foci

BL - kedd esti gólok

Mesterhármas Messinél már az első félidőben, kettős győzelem az Internél.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

messi
messi
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2010. április 07., 09:50
1 hozzászólás. 


Három percig vezetett az Arsenal a Barcelonával szemben, három percig érezhették magukat továbbjutóknak. A 18. percben Walcott kapott egy jó indítást középpályáról, de nem merte bevállalni, így beadta középre Bendtnernek, aki először a kapusnak rúgta, majd a visszapattanó labdát hosszú lábával éppen hogy elérte és a kapuba tudta pöckölni. A mérkőzés egyre jobban felpörgött, a 21. percben Messi egyenlített, Pedrónak próbálta beadni a labdát, de Silvestre lábán visszapattant, ezt már könyörtelenül küldte a kapuba. Aztán a 37. percben a Barcelona támadott, amikor Abidal rosszul adta be és az egyik védőn megpattanva Pedro elé érkezett a labda, aki Messi elé passzolta. Az argentin még egyet igazított rajta, majd Almunia fölött a kapuba lőtte. Fordított a Barca.

Messi kiemelkedő formája itt nem ért véget, a mesterhármas harmadik góljára a 42. percig kellett várni, amikor Messi Abidaltól kapott fejessel indult meg, majd 12 méterről a vele szembe érkező Almunia fölött átívelte a labdát. Az egyértelmű Barcelona irányításból érezni lehetett, hogy itt még nincs vége. Messi tetézte teljesítményét és a 87. percben szóló akcióját kamatoztatta, amikor második rárúgásnál a kapus lába között ment el a labda. Messi ezen a meccsén új rekordokat állított fel. Nyolc góljával lehagyta Cristiano Ronaldót a BL-góllövőlistán. Ugyancsak lehagyta Wayne Rooneyt is, így ő lett a legfiatalabb futballista, aki mesterhármast lőtt a BL-ben és a nyolcadik ilyen játékos. Eddig hat futballista volt a BL-, vagy BEK-meccsen, aki négy gólt szerzett egy meccsen, Messi a hetedik.


Kettős győzelemmel ejtette ki a CSZKA Moszkvát az Inter, ahogyan ezt tette volt a Chelsea-vel is. Az oroszok a védekezésre álltak rá, tudták hogy egy bekapott gól mindent eldönthet. Ezt a sejtésüket igazolta Diego Milito aki a 6. percben harcolt ki egy szabadrúgást 25 méterről, amit Wesley Sneijder bombázott kapura. A labda a sorfalban álló Honda lába között ment el, így Akinfejev csak elérni tudta a labdát, megfogni már nem. A gól után az Inter már csak a kontrákra játszott, az oroszoknak sikerült még kialakítani néhány veszélyes helyzetet, de gólt nem rúgtak.


Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:
FC Barcelona (spanyol)-Arsenal (angol) 4-1 (3-1)
gól: Messi (21., 37., 42., 88.), illetve Bendtner (18.)
Továbbjutott a Barcelona, 6-3-as összesítéssel

CSZKA Moszkva (orosz)-Internazionale (olasz) 0-1 (0-1)
Gólszerző: Sneijder (6.)
kiállítva: Odiah (49., CSZKA Moszkva)
Továbbjutott az Internazionale, kettős győzelemmel, 2-0-s összesítéssel


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Lewy
2010-04-07 11:48:01
A tegnap a Barcelona stadionjába leszállt egy Ufó akit úgy hívnak, hogy Lionel Messi egy meccs alatt négy gólt rúgni nem semmi.... s főleg az Arsenal ellen minden elismerésem neki :cheer:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."