Sport » Foci

Döntetlennel zárult az első felvonás

Ugyan mi rohantunk az eredmény után, végül a csapat kitartásának meg lett az eredménye a hajrában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

szfc--gelence-ab-9115 or
Fotók: Barabás Ákos
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. június 20., 20:31
0 hozzászólás. 

A Székelyudvarhelyi FC szombat délután a Gelencei Nemerét fogadta a sétatéri stadionban, a harmadik ligába való feljutásért kiírt osztályozó odavágóján. Rengetegen voltak kíváncsiak a fél hattól kezdődő, Kovászna bajnokának illetve Botorok János és Szín Ferenc alakulatának párharcára. A kezdő sípszóra már nagyjából megtelt a lelátó. A találkozó játékvezetője a fogarasi Barbu Marian Alexandru volt, akinek a szintén fogarasi Dragoș Bogdan Ioan illetve a brassói Ilieș Dan Lucian asszisztált.

A mérkőzés első komolyabb helyzetére negyed órát kellett várnunk, amikor is Csulak Attila lövését vetődve tolta mellé Sebestyén Attila. Sajnos a szöglet után már nem volt ekkora szerencsénk, Roman Ilie fejelt a kapuba és szerezte meg a vezetést a vendégeknek. A mieink első komolyabb akciója egy kapufára volt elég. Szőcs László lövését tolta a lécre az ellenfél kapusa, Gătej Lucian. A félidő végén még volt kérdéses szituáció, amikor is Gerotă Alin egy remek kiugratás után egy az egyben vihette rá Sebestyénre, aki viszont remekül lépett és a tizenhatoson belül elsodorta a gelencei támadót, viszont a bírók kifelé ítéltek szabadrúgást. A játékvezető döntése nem nyerte el a körülbelül negyven fős vendég szurkolótábor tetszését, akik kevesen viszont hangosan, hol magyarul, hol románul éltették kedvenceiket.

szfc--gelence-ab-9096 or

Az eredményjelzőt kezelő kis srácoknak volt merszük legalább a szünet néhány percére 1-1-re cserélni a kijelzőn mutatott gólszámokat. A kiegyensúlyozott első félidő után, az udvarhelyi srácok felszívták magukat és egy kreatívabb, támadószelleműbb játékkal tudtak előállni, amire az udvarhelyi szurkolók is dobszóval reagáltak.

A második játékrész főleg hazai helyzeteket hozott. Az 51. percben Simon Arnold találta magát szembe az ellenfél kapusával, majd átemelte azt, sajnálatunkra a labda centikkel ment a kapu mellé. Csupán 5 perccel ezután Simon és Szőcs hozott össze tiszta lövőhelyzetet Cătălin Dolteának, de ő is mellébombázott. A 66. percben Tamás Előd váltotta a pályán Péter Leventét. Perceken belül a hatalmas udvarhelyi nyomás két nagy helyzetet is eredményezett: először Cătălin, majd Bálint Rajmund lövése kerülte el a gelenceiek kapuját.

A 74. percben két gelencei támadó futott szembe Sebestyénnel, aki balszerencsésen a támadóhoz fejelte az elé pattanó játékszert, ez meg higgadtan gurította a hálóba azt. A partjelző lesnek ítélte meg a támadók kiugratását és érvénytelenítette a gólt. Az udvarhelyiek lestaktikája jól működött a komplett második félidőben. A végjáték egy szerencsétlen ütközést is hozott. A mieink részéről Bálint Rajmund, még az ellenféléről Csulak Attila maradt a földön, de szerencsére mindketten komolyabb sérülés nélkül úszták meg az esetet.

Az udvarhelyiek az utolsó percig minden erejüket mozgósítva támadtak, aminek a hosszabbításban meg is lett az eredménye. Szőcs László bolondította meg az ellenfél védőit majd finoman emelt a csereként beállt, nagyszerűen helyezkedő Tamás Előd fejére, aki nagyszerű mozdulattal bólintott a hálóba, meghozva ezzel a meccsre kilátogató rengeteg szurkoló színét.

Ugyan nem sikerült a hazai mérkőzésen előnyt kovácsolnunk, a mutatott játék bizakodásra ad okot, az egy hét múlva következő visszavágóra.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."