Sport » Foci

Továbbjutnának a Román Kupában

A 2015-2016-os Román Kupa első körében lép pályára a Székelykeresztúri Egyesülés. Az ellenfél egy harmadosztályos csapat lesz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

kereszturdonto2
A megyei döntőben az FK Csíkszereda II. együttesét győzte le az Egyesülés
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2015. július 14., 10:18
0 hozzászólás. 

Szerdán délután harmincnégy találkozót rendeznek a 2015-2016-os Román Kupa első körében. A negyvenkét megyei kupagyőztes mellé harminckét, a harmadik ligában szereplő csapatot sorsoltak. Három találkozót nem rendeznek meg, mivel időközben három együttes visszalépett a harmadik ligából.

Hargita megye kupagyőztese, a Székelykeresztúri Egyesülés a Maros megyei Szászrégeni Lendületet látja vendégül délután fél hatkor. Péter Miklós, az Egyesülés elnöke portálunknak elmondta, az a céljuk, hogy a következő körbe jussanak. Helyi összefogással sikerült megteremteniük a találkozóhoz szükséges feltételeket (mentő, orvosi asszisztensek, csendőrség, tűzoltóság), így már csak a játékosokon és szurkolókon múlik a továbbjutás.

kereszturdonto3

Székelyudvarhely körzetének csapatai közül a legnagyobb siker a Román Kupában Farcád együtteséhez fűződik. 1982-ben túljutva a körzetis együtteseken, legyőzték az udvarhelyi Haladást és a Balánbányai Bányászt, majd a folytatásban Maros megye kupagyőztesét, Szászrégent is kiejtették a sorozatból. Következett az akkor C-osztályban szereplő Székelykeresztúr, ők sem tudták megállítani a farcádi együttest. A következő körben az akkor 400 lakót számláló faluba az akkori B-osztályban szereplő Gyergyószentmiklós érkezett. A 650 néző előtt lejátszott találkozót a vendégek 3–1-re nyerték. A farcádiak gólját azon a találkozón Nagy Dénes szerezte.

2003-ban újabb csodát vitt véghez a farcádi alakulat, sorra verték ki a körzetiben és a megyeiben szereplő csapatokat, végül a harmadosztályú Brassói Tractorul 1–0-ás győzelme állította meg őket.

kereszturdonto1

Betfalvának is van egy emlékezetes szereplése ebben a sorozatban. 2010-ben a megyei bajnok Balánbányát ejtették ki, a következő körben a 3. Ligás Szászrégeni Lendület látogatott hozzájuk. Ezen a találkozón Betfalva szerezte meg a vezetést a második félidőben, de egy kapushibát kihasználva egyenlítettek a Maros megyeiek, majd a végjátékban megszerezték a győztes találatot is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."