Sport » Foci

Fociünnep volt Keresztúron

A Román Kupa második fordulójába jutott a Székelykeresztúri Egyesülés, egy Maros megyei együttest búcsúztatott az első körben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

keresztur regen1csapatok
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2015. július 15., 19:46
0 hozzászólás. 

Szerdán délután a Szászrégeni Lendület együttesét fogadta a Székelykeresztúri Egyesülés a 2015-2016-os Román Kupa első fordulójában. Rég volt kíváncsi ennyi ember a hazaiak játékára, körülbelül négyszázan foglaltak helyet a lelátókon. A megyei labdarúgó szövetségtől Tamás Zoltán és Somolyák István is leült a nézőtéren, de a város rendőrparancsnoka, illetve Székelykeresztúr polgármestere is megnézte a találkozót. Jacqluin is részt vett a mérkőzésen, a Villám-Fulger Önkéntes Tűzoltó Egyesület újonnan szerzett autója, de ő csak a rendre vigyázott.

keresztur regen1polgirendorfonok

Jól is járt, aki kijött a találkozóra, szép focit látott. Már az első percektől a hazaiak irányították a játékot, illetve a három bakói játékvezető, Mavriche Sergiu, Antal Damian és Fridl George Marian. Az első helyzetet Báró István hozta össze a negyedik percben, de önzetlen beadásáról lekéstek a hazaiak, tisztázni tudtak a védők. A tizenhatodikban Daniel Rajmond hat méterről a vendégek hálóőrébe, Negruba lőtte a játékszert, a kipattanót pedig fölé. Klein percei következtek, először Luţa Traian közeli lövését kellet hárítania, majd pár másodpercre rá Antal löketét fogta meg.

keresztur regen 1szocslori

A 20. percben minden szurkoló talpon volt: Vékás Barna fejese a felső lécről jött ki. Szőcs Lóránd, a hazaiak új igazolása szabadrúgásból próbálkozott, de lövése elkerülte a kaput. A játék a vendégek térfelén folyt, egyre veszélyesebben támadtak a hazaiak, érett a gól. A 21. percben ismét Vékás, a labda, a vendégkapus és a kapufa volt a főszereplő, ezúttal is a kapufa győzött. A félidő előtt hét perccel aztán megtört a gólcsend. Báró ment el szépen a jobb szélen, majd önzetlenül passzolt a jól érkező Vékásnak, aki hat méterről a léc alá vágta labdát.

regen keresztur1gol

Félidőig nem adódott több helyzet, pihenni a hazaiak mentek vidámabban.
A második részben a vendégek próbálkoztak többet, az 51. percben Luca Adrian is bemutatta a kapufának a labdát, de komolyabb helyzetet nem tudott összehozni a fiatal szászrégeni együttes. Igaz, hogy a hazai sem. Egy Báró lövés még volt, de azt könnyedén hárította Negru.

Okosan hajtotta végre cseréit Péter Miklós, a hazaiak edzője. Nem időhúzásra szánta a cseréket, hanem a második félidőben azokkal frissítette a csapatot. Meg is lett ennek az eredménye.

keresztur regen1telthaz

Több gólt nem rúgtak, de nem is szorultak be a hazaiak a saját térfelükre. Az egygólos győzelemmel megérdemelten jutottak a Román Kupa második körébe. A ma továbbjutott 37 csapat mellé újabb 5 harmadosztályos csapat csatlakozik, a keresztúriak következő ellenfelét ezek közül sorsolják ki. Azt a találkozót július 29-én 17 óra 30 perckor szintén hazai pályán játsza az Egyesülés. Reméljük, hogy arra már Bertát is kihozzák a a tűzoltók, a másik autójukat.

Román Kupa, első forduló

Székelykeresztúri Egyesülés–Szászrégeni Lendület 1–0 (1–0)
Gólszerző: Vékás Barna (38.)

A Székelykeresztúri Egyesülés felállítása: Klein László, Gagyi Tamás, Török Szilárd, Dézsi Csaba, Tiboldi Attila, Fodor Attila, Szőcs Lóránt, Lázár Zsolt, Báró István, Daniel Rajmond, Vékás Barna. Cserék: Bokor Zoltán, Sepsi Zoltán, Fülöp Csaba, Szilveszter Csongor, Mátyás Zalán, Vonya Zsolt, Fazakas Attila. Edző: Péter Miklós

A Szászrégeni Lendület felállítása: Negru Vlad, Merdoiu Cristian, Ungur Mircea, Moldovan Laurenţiu, Înţa Rareş, Luca Paul, Luca Adrian, Luţa Traian, Lostun Dragoş, Csóg Norbert, Antal Szabolcs. Cserék: Chirilă Sergiu, Moldovan Octavian, Dézsi Lóránd, Keresztes Robert. Edző: Enedi Andrei



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."