Sport » Foci

Újabb csodát művelt a Székelykeresztúri Egyesülés

Győzelemre készültek, ami meg is született. A szülinapos csatár mesterhármasával jutottak tovább.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

vekas
Vékás mesterhármasssal juttatta tovább csapatát. Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2015. augusztus 12., 20:52
0 hozzászólás. 

Több, mint 25 éve nem volt teltház a székelykeresztúri városi stadionban, évek óta szinte síri csendben játssza a csapat a megyeis bajnoki találkozóit. Szerdán délután azonban újra életre kelt a Stadion utca, a hazai együttes remek szereplése a Román Kupában újra kicsalogatta az embereket focimeccsre.

hajrakeresztur

A Román Kupa harmadik körében a harmadosztályban szereplő Sepsiszentgyörgyi OSK együttesét fogadta a hazai csapat. Még nem volt teltház a csapatok bemutatásánál, de találkozó kezdete után pár perccel már alig marad üres hely a lelátókon. A vendégegyüttest elkísérő szurkolócsapat jóvoltából a Székely himnusszal kezdődött a meccs.

vendegek

A mérkőzést a szentgyörgyiek kezdték jobban, de komolyabb helyzetig nem jutottak. A hazaiak inkább a védekezéssel voltak elfoglalva, de mást nem is tehettek, mivel a tapasztaltabb vendégek veszélyesen közelítettek Klein László kapujához.
Az első komoly helyzetre mégis szinte egy félórát kellett várni. Ekkor Fülöp beadására érkezett jól Coman Ioan, de jól érkezett a hazaiak kapusa is, aki a közeli lövést bravúrral védte.

golegy

Két perc múlva robbant a stadion: Vékás szerzett labdát a vendégek térfelén, vezette pár métert, majd tizenhatról ellőtte a jobb alsó felé, Fogarasi, a vendégkapus hiába nyújtózott, a labda a sarokba jutott. Nem sokkal később vitatható büntetőrúgással egyenlítettek a vendégek, ezt Coman értékesítette a 41. percben.

egyenlites

Két percre rá Kovács került nagy helyzetbe, de lövését blokkolta egy védő, a kipattanót Szőcs vágta rá, a labda egy védő kezén megpattanva szögletre ment. Hiába reklamáltak a hazaiak, a marosvásárhelyi bíró nem látta azt, döntetlennel mentek a csapatok pihenni.

jatek

A második rész ugyanúgy kezdődött, mint az első. Az OSK kicsit szebben játszott, a hazaiak ismét a védekezéssel voltak elfoglalva. Klein kirúgásai Vékást keresték, de a vendégek védői mindig tisztáztak előle. A 70. percben megszerezte a vezetést a szentgyörgyi alakulat, Coman érkezett remekül egy jobb oldali beadásra és védhetetlenül fejelte el Klein mellett a labdát. Még fel sem ébredtek gólörömükből a vendégek, Vékás ismét betalált. Lemásolta az első gólját: labdát szerzett, tolta pár métert, majd kilőtte a bal alsót. Több találat nem született a rendes játékidőben, így következett a hoszabbítás.

vedekezes

A ráadásban is Coman volt a legveszélyesebb, a 95. percben fejjel célzott egy szögletet követően, a játékszer pár centivel ment fölé. A 103.-ban azonban megtörtént a csoda: Vékás Barna kapott ismét labdát, majd a tizenhatos vonaláról lőtt a jobb alsóba, ismét vezetett az Egyesülés. Negyedóra volt még, Kovács megkapta második sárga lapját, emberhátrányba kerültek a keresztúriak.

kozonseg

De mintha ez már nem számított volna, hiába fejelt még egy kapufát Coman, hiába tették próbára Kleint, az eredmény nem változott. Tombolt a stadion, több mint ezer szájból hallatszott a ,,Hajrá, Keresztúr!''. Győzött az Egyesülés 3–2-re, bejutott a Román Kupa következő körébe, ahová már a román bajnokság másodosztályos csapatai is csatlakoznak.

vekasszulinap

A lefújást követően kezdődött Vékás szülinapi bulija. Megajándékozta magát három góllal, amivel csapatát továbblőtte – nem is csoda, hogy a találkozó után a levegőbe dobálták. A csapat küzdelemből, győzni akarásból jelesre vizsgázott.

Román Kupa, 3. kör:

Székelykeresztúri Egyesülés–Sepsiszentgyörgyi OSK 3–2 (1–1, 2–2, 3–2)

Vezették: Ștef Claudiu, Bojan Cosmin és Tanasuc Andra (Marosvásárhely)
Egyesülés: Klein László – Gagyi Tamás, Török Szilárd, Dézsi Csaba, Tiboldi Attila – Fodor Attila, Kovács Ákos, Szőcs Lóránt, Bokor Zoltán – Daniel Rajmond, Vékás Barna. Csere: Bilibók Zoltán, Báró István, Fülöp Csaba.

Sepsi OSK: Fogarasi Attila – Dénes Norbert, Damian Răzvan, Mihai Armando, Oláh Barnabás – Mitra Szilárd, Suciu Dumitru, Stângă Florin, Székely Balázs – Fülöp Lóránd, Coman Ioan. Csere: Neagoie Alexandru.

Sárga lap: Tiboldi, Szőcs, Dézsi, illetve Neagoie, Mitra.

Piros lap: Kovács.

 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."