Sport » Foci

Jövőtől már a megyeiben játszanak a körzetisek

Lejárt a benevezési határidő a megyei, illetve a körzeti bajnokságba. Változik a bajnokságok lebonyolítási rendszere.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

nagygalambfalva kupa2
Eddig csak a Román Kupában játszahtott egymás ellen Nagygalambfalva és Keresztúr. Jövőtől ez változhat.
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2015. augusztus 18., 18:57
0 hozzászólás. 

A Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület tegnapi ülésén elfogadta a 4. Liga, illetve az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokság csapatainak összetételét, menetrendjét.

A körzetis csapatok nem okoztak csalódást a szervezőknek, összesen 42 csapat nevezett, a megyei bajnokságba csak hét jelentkező akadt. A megyei bajnokságot tekintve új lebonyolítási rendszert kellett bevezetniük a szervezőknek ahhoz, hogy a jövő évi bajnokcsapatnak meglegyen a kötelező mérkőzések száma, hogy indulhasson a jövő évi harmadosztályos találkozón.

Így a vezetőség úgy határozott, hogy mind az őszi, mind a tavaszi fordulókban oda-visszavágókat rendeznek. A 4. Ligába benevezett csapatok: Székelyudvarhelyi Roseal, Székelykeresztúri Egyesülés, Homoródalmási Homoród, Csíkszentsimoni Szefite, Balánbányai Bányász, Gyergyószentmiklósi Jövő és a Maroshévízi Pro Mureşul.

Két év múlva változások

A Csík, Gyergyó körzeti bajnokság, illetve az Udvarhely körzeti bajnokság A csoportjának együttesei a 4. Ligában fognak szerepelni. Ehhez be sem kell nevezniük a csapatoknak, mivel az átszervezés miatt már ott kezdik a bajnokságot. A három körzet (Csík, Gyergyó, Udvarhely) bajnokcsapatai egy rájátszásban döntik majd el, hogy kié lesz a megyei bajnoki cím.

Az Udvarhely körzeti bajnokság A csoportjában játszó csapatoknak nagyon oda kell figyelniük a soron következő idényre, ha jövőben a megyeiben akarnak focizni. A pontvadászat után négy csapat esik ki a jelenlegi B csoportba, helyüket azok a megyeis együttesek veszik át, akiknek nem sikerül a harmadosztályba jutniuk. Ezek az udvarhelyi körzetben a Roseal SE, Homoródalmás és Keresztúr.

Az Udvarhely körzeti bajnokságban 42 csapat jelezte hivatalosan indulási szándékát. Ebben a bajnoki idényben három csoportra osztották a csapatokat. A C csoportot sem kellett kétfele osztaniuk a szervezőknek. Mindhárom csoportba 14 együttes került.

Nem sokat változtak a csoportok beosztásai. Az A csoportban újoncként az elmúlt bajnokság B csoportjának bajnokcsapata, Felsőboldogfalva fog bemutatkozni. Etéd csapata is maradt a B csoportban, annak ellenére, hogy az elmúlt szezonban kiesett. A C csoportot megnyerő Bogárfalva, illetve a a C csoport második helyezettje, a Parajd SE is a B csoport tagja lesz, a többi együttes alkotja a C csoportot. Homoródszentmárton csapata megszűnt, Malomfalva csak egy együttest nevezett (A csoport), Ócfalva és Bikafalva nem neveztek be a bajnokságba. Szentmihály annak ellenére, hogy benevezett, az utolsó percben jelezte, hogy létszámhiány miatt mégsem indul el a pontvadászatban. Újoncként Kissolymos nevezett, ők hazai találkozójukat Románandrásfalván rendezik.

Szerda este találkozó

A tervek szerint már ezen a hétvégén elrajtol az Udvarhely körzeti bajnokság, a megyei bajnokság augusztus 29-én kezdődik. A körzetiben résztvevő csapatok vezetőit ma este 18 órára várják a székelyudvarhelyi sportcsarnokba, ahol a szervezők ismertetik a bajnokság lebonyolításával kapcsolatos információkat, illetve kisorsolják a következő szezon menetrendjét.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."