Sport » Foci

Emelt fővel búcsúztak a keresztúriak a kupasorozatból

Teltház fogadta ma a keresztúriakat, az újabb bravúr azonban elmaradt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

akcio3
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2015. augusztus 26., 20:54
0 hozzászólás. 

Több, mint ezren voltak kíváncsiak a Székelykeresztúri Egyesülés és a Marosvásárhelyi ASA fiókcsapatának összecsapására a Román Kupa negyedik körében. Nemcsak környékünkön, de az egész országban felfigyeltek erre a találkozóra. Több fogadóiroda is kínálatába rakta az összecsapást, még több volt az olyan portál, ahol élőben lehetett követni a találkozó eredményének alakulását.

kozonsegjonnek

Újabb csodára készült ma Keresztúr. Idősek, fiatalok, lányok, asszonyok, a szomszédos települések lakói, mindenki ott volt a találkozón, aki már hallott a keresztúriak eddigi sikeréről. Teljesen megtelt a városi stadion erre a találkozóra.
A Klein – Gagyi, Török Sz., Dézsi, Tiboldi, Daniel, Bokor, Szőcs, Lázár, Török A., Vékás felállítású keresztúriak a találkozó elején, akárcsak a korábbi kupamérkőzéseken, a védekezésre fektették a hangsúlyt.

csapatok

Ahogyan az várható volt, a találkozót a nagyon fiatal játékosokból álló vásárhelyiek kezdték jobban. De hiába tapadt jobban a vendégek lábához a játékszer, komoly helyzetig nem jutottak. Sőt, az első félidő 21-ik percében a legnagyobbat a hazaiak hagyták ki. Török A. próbált túljárni a vendégkapus eszén, a játékszert egy finom mozdulattal megpróbálta átejteni Fehér fölött, de ő a helyén volt és sikerült szögletre mentenie.

torokhelyzet

A vendégek két távoli lövéssel próbálkoztak, Kleinnak ezek nem jelentettek gondot. Amikor nem Klein volt a megmentő, akkor a védők, Szőcs Lóránt vezetésével hárították a vendégek próbálkozásait.
A 25-ik percben újabb hazai helyzet következett: Szőcs ívelt szépen szabadrúgásból Vékásnak, aki nyolc méterről kapásból pár centivel lőtte fölé a labdát. Az első játékrészben voltak még kisebb helyzetek mindkét kapu előtt, gól azonban nem született.

vekasloves

A második részt is a Maros megyeiek indították jobban. Szépen építgették támadásaikat, a hazaiak ezúttal is a védekezésre koncentráltak. Az 51-ik percben meg is szerezte a vezetést az ASA II. Egy előrerúgott labda átcsúszott a keresztúriak védőjén, erre csapott le Feketics, aki Klein mellett elgurítva megszerezte a találkozó első találatát. A középkezdés után rögtön jött a hazai helyzet is. Török A. beadását Bálint tette vissza az ötösről Lázárnak, kapásból lőtt ő is, fölé.

szocslori

Az utolsó húsz percre kicsit leült a játék, a vendégek nem siettek, a hazaiak pedig nem tudtak komoly helyzetet kialakítani. Még Klein is feljött egy szabadrúgást elvégezni, de lövését védte a sorfal. Cserékkel frissítették a csapatok, ebből a vásárhelyiek jöttek ki jobban. A 87-ik percben a vendégek egyik csatára, Kanyaró ment el szépen a jobb szélen, majd tökéletes beadását a frissen beállt Păcurar fejezte be góllal. Esélye sem volt a hazai hálóőrnek ezt védenie.

kozonsegtaps

Nem volt már idő a szépítésre sem. Jól védekeztek a vendégek, elfáradtak a hazaiak. A végső sípszó után ennek ellenére olyan hangulat fogadta az Egyesülést, mint az utolsó kupatalákozón. Felállva tapsolta meg a közönség a csapatot, ezzel köszönve meg nekik az elmúlt pár hét alatt nyújtott fociélményt, amit ők nyújtottak Székelykeresztúr és a környék sportbarátainak.

Román Kupa, országos szakasz, negyedik forduló:

Székelykeresztúri Egysülés-Marosvásárhelyi ASA II. 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Feketics Norbert (51.), Sergiu Păcurar (87.)

Játékvezetők: Lazar Călin (Medgyes), Ciocanea Ioan Daniel (Szeben), Tocai Emeric (Medgyes)

Székelykeresztúri Egyesülés : Klein László, Gagyi Tamás, Török Szilárd, Dézsi Csaba, Tiboldi Attila, Daniel Rajmond, Bokor Zoltán, Szőcs Lóránt, Lázár Zsolt, Török Attila, Vékás Barna. Cserék: Gáspár Sándor, Fülöp Csaba, Vonya Zsolt, Mátyás Zalán, Szilveszter Csongor, Báró István, Farkas Attila. Edzők: Péter Miklós és Molnár Csaba

Marosvásárhelyi ASA II.: Fehér Csongor, Condrea Robert, Balázs Szabolcs, Török Szabolcs, Moldvan Tamás, Feketics Norbert, Mihály Zoltán, Stoica Răzvan, Toto Szilárd, German Emilian. Cserék: Maga Bogdan, Sergiu Păcurar, Demian Nicu, Zbarcea Tudor, Tamás Attila, Imreh Tihamér. Edző: Lungu Constantin



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."