Sport » Foci

Hazai pályán kezd az SzFC

Szombaton délután megkezdi szereplését a Székelyudvarhelyi FC a román 3. Liga 5. csoportjában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

szfc
Készen áll a Székelyudvarhelyi FC a harmadik ligához.
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2015. augusztus 27., 18:55
0 hozzászólás. 

A román 3. Liga ötödik, erdélyi csapatokat tartalmazó csoportjába sorsolták a Székelyudvarhelyi FC együttesét, ebben a csoportban kezdi meg szereplését az FK Csíkszereda is. Az eredeti tervek szerint 15 csapattal indították volna a bajnoki pontvadászatot, de pár nappal a bajnokság kezdete előtt, felhalmozott adósság miatt a Román Labdarúgó Szövetség kizárta a Tordai Arieşul együttesét. Ennek következtében a korábbihoz képest teljesen új menetrendet készítettek.

Mivel a 2016-2017-es szezonban a harmadik liga összetétele változni fog (74 csapat helyett 96 együttes fog szerepelni, hat csoportban), így nem lehet nehéz célkitűzés egyik Hargita megyei együttesnek sem a bentmaradás. A jelenlegi öt csoport leggyengébb 14. helyezettje esik csak ki.

Botorok János, az udvarhelyiek edzője korábban azt nyilatkozta portálunknak, hogy mivel nem ismerik a többi csapat erőviszonyait, a konkrét célok csak 2-3 forduló után fognak körvonalazódni, hiszen ha a többi csapat játékereje is engedi, nem feltétlenül csak a kiesés elkerülése a cél, hanem minél előrébb végezni a tabellán. Szintén Botoroktól tudtuk meg, hogy egy-két kisebb változás ugyan volt a keretben, főként arra a játékosgárdára épül a csapat, aki kiharcolta a feljutást.

Az udvarhelyiek hazai találkozójukat a városi stadionban játsszák majd. Az ősz folyamán a lelátókra 500 műanyag széket is felszerelnek.

A 2015-2016-os bajnokságot a 3. Ligában az SzFC hazai pályán kezdi. Szombaton délután 18 órakor a városi stadionban a Fehér megyei Alsógáldi Industria együttesét látja vendégül Botorok János és Szin Ferenc együttese. A belépő a találkozóra felnőtteknek 5 lejbe kerül, a nyugdíjasok 3 lejért mehetnek be, gyerekeknek nem kell jegyet váltaniuk.

A 3. Liga 5. csoportjának mezőnye:

Székelyudvarhelyi FC , FK Csíkszereda Nagyváradi Luceafărul (Bihar megye), Almásbalázsházi Luceafărul (Szilágy megye), Máramarosszigeti MSC (Máramaros megye), Szászrégeni Lendület (Maros megye), Zilahi FC (Szilágy megye), Dési Unirea (Kolozs megye), Kolozsvári Sănătatea (Kolozs megye), Nemeszsuki Unirea (Kolozs megye), Radnóti SE (Maros megye), Lénárdfalvi AFS Comunal (Máramaros megye), Fugyivásárhelyi SK (Bihar megye), Alsógáldi Industria (Fehér megye).

Az SZFC kerete:

Bálint Botond, Réti Norbert, Sebestyén Attila, Sebestyén Tamás, Péter Mózes, Rózsa Árpád, Demény Norbert, Balázsi Csaba, Szécsi Barna, Gál Csaba, Jankó Levente, Bálint Rajmond, Cătălin Doltea, Bálint Róbert, Simon Arnold, Simon Norbert, Tamás Előd, Berki Alexandru, Gergely Tibor, Kis Zsolt, Lakatos Sándor, Szente Hunor, Szőcs László.

A bajnokság menetrendjét ITT tölthetik le.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."