Sport » Foci

A fogászaton végződött a meccs

Botrányba fulladt az Udvarhely körzeti bajnokság egyik találkozója. Egy tanácsosjelölt két foga bánta a balhét, de mindenki mást okol.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

ratz fogai1
Rátz István bejegyzése, képernyőfotó
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. április 04., 17:27
7 hozzászólás. 

Elszabadultak az indulatok a pálya szélén az Udvarhely körzeti labdarúgóbajnokság C csoportjában a Siménfalva–Betfalvi Ifjúság találkozó utolsó perceiben. A mérkőzés játékvezetője, Tifán Attila azt mondta, hogy már felmutatta a hosszabbítás 3 percét jelző táblát, 3-2 arányú hazai vezetésnél, amikor egy siménfalvi játékos az időhúzás kedvéért jó messzire rúgta ki a labdát.

A játékvezető kérte a kispadon ülőktől a cserelabdát, de mivel a hazaiak nem akarták elsietni a labda visszajuttatását a pályára, Rátz István, a Betfalvi Ifjúság csapatvezetője és egyben megyei tanácsosjelölt odament a játékszerért, és ekkor egy egész csoport siménfalvi rászaladt.

Tifán odasietett, viszont arra már a Rátz kiszabadult a tömegből, mondván, hogy megütötték. A játékvezető megpróbálta megtudakolni, ki volt a bántalmazó, de többen azt mondták neki, hogy nem a siménfalvi keret tagja volt tettes.

Szabálytalanságok fogszabályzóval

A Betfalvi Ifjúság adminisztrációjával foglalkozó Rátz István elmondta, nem volt komolyabb gond, felszínes ütlegelést kapott, de valaki pont úgy találta el, hogy a két alsó foga bement. Ő is megerősítette, nem tudja pontosan, hogy „kinek köszönheti"a fogaira mért ütést, hiszen körülbelül nyolcan voltak körülötte.

„Vérző szájjal mentem be a focipálya közepére, felhívtam a 112-t, közöltem, hogy nem érzem biztonságban magam. A focimeccs félbeszakadt. Voltak szervezési hiányosságok, nem voltak a rendfenntartók megnevezve, kellene lennie megkülönböztető mezben két személynek a pálya mellett, és többen alkoholt is fogyasztottak a játéktér szélén" – mesélte Rátz István.

Portálunknak elmondta, hétfőn aláírta a jegyzőkönyvet a siménfalvi rendőrségen, ezután megy majd a törvényszéki orvoshoz. „A fogínyem és a foghúsom tartja a fogaimat a számban, tehát nem repültek ki szerencsére, vasárnap este ott találtam még egy fogorvost a rendelőjében, és ő tett egy fogszabályzót, de mindkét fogat ki kell majd cserélni" – magyarázta problémáját Rátz. Szerinte az esetnek egy jelzésnek kell lennie, hogy a szabályokat fontos betartani, hiszen most vele történt, de következőkor mással történik majd hasonló.

Összehívják a bizottságot

A körzeti bajnokság főszervezőjét, Somolyák Istvánt is megkérdeztük, ő azt közölte, hogy amíg a bírói lapot nem kapja meg, semmit nem tud mondani az ügy kapcsán. Ha incidens történt, akkor össze kell hívniuk a fegyelmi bizottságot és csak azután derül ki, hogy milyen szankciók születhetnek.

Tiboldi Sándort, a siménfalviak vezetőjét is megkérdeztük az esetről, aki őszintén bevallotta, csapata kicsit húzta az időt, ahogy ezt minden előnyben lévő csapat tenni szokta. „Az egyik cserejátékosuk kifutott egy labdáért hozzánk, amire meglökték, hogy csak úgy ne vegye el a labdát. Rátz István közbelépett, mi lefogtuk, hogy ne legyen probléma" – mondta Tiboldi, hozzátéve, hogy ugyan a csapatvezető valóban kapott egyet, de alkohol befolyása alatt volt és sportszerűtlenül ordítozott. A siménfalviak vezetője sajnálja, hogy így alakult, ugyanakkor reméli, hogy helyes döntés születik az ügyben.



7 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
persze
2016-04-05 08:54:42
Racz ne avatkozzon bele a palya szelen, s ha allitolag alkoholt is fogyasztott akkor hallgasson.
avatar
tisztasor12
2016-04-05 08:58:58
miert kell pofazni ha hibas vagy ...
A masik oldalrol szemleztem:

1.
"Hát a javát el se mondta... Elszerette volna a labdánkot egy Betfalvi és a csapattársam ellökte, erre rászökött az eggyik Siménfalvi játékosra ezért lefogták és eleredt egy öklös. De lehet h meccsközbe nem kellett volna megigya azt a 4 sört. Már mikor mregérkezett látszott ,hogy nem a reggeli teájával van. Szünetben odajött 4ünkhöz, körben üldögéltünk Én és három csapattársam, és azt mondta az eggyiknek akit már ismert: idézem "Nézd meg barátom, hogy a pályátokat letiltatom" Azzal szavakkal küldte pályára az eggyik játékost, hogy: Rugjon le valakit!
Tehát a szánéka az volt,hogy letiltassa a pályánkot de nem gondolta, hogy ennyire porul jár!"

2.

"Ha Szemtanu igazat ír, akkor más a pálya!!!! Miért kell mindenáron megmutatni valakinek, hogy "ki vagyok én"? És ha nincs vaj a fején, mért nem tesz feljelentést??? Persze, ennek ellenére sem szabadna verekedéssé fajuljon a dolog. Csak elmélkedtem..."
avatar
persze
2016-04-05 09:51:27
es meg ez indul megyei tanacsosnak. Nem sul le a pofaja, ilyen embernek adj hatalmat, aki a nemlevo hatalmaval is visszael.
avatar
ooloo
2016-04-05 12:35:13
ejhaj
A reggel még ott volt a bejegyzés, délre eltünt...
avatar
Focikedvelö
2016-04-05 13:13:12
Sporszerűtlen Siménfalviak...megmutattátok,mit tudtok!!!
avatar
fustifecske
2016-04-05 13:55:44
Persze persze
En a kossegbol vagyok de ezert nem jarok ki soha egy meccsre sem. Nem ez az elso eset hogy ilyen tortenik csak eddig csendbe lezajlott.
Az ember kivanja hogy egy szep napsuteses vasarnap delutan kimenjen es a gyerekekkel a palya szelerol megnezzen egy jo meccset, de ezert?
Szeretem a focit de inkabb a tv-be nezem mert ott talan nem fejel le senki.
Nem azt kell keresni hogy ki kezdte a cirkuszt hanem azt kell kikuszobolni hogy ilyen ne tortenhessen meg es akkor talan ketszer annyi szurkolo lessz a palya szelen.
Tisztelettel.
avatar
jutacs
2016-04-05 13:56:35
Ilyen tanácsosokra van szükség a nemzet felemelkedéséért vívott harcban.
Ez bármikor meg tudja mondani, hogy csata előtt bort kell-e inni, vagy inkább oroszhegyi kerítésszaggatót.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."