Sport » Foci

Veszélyesebb volt a Sepsi OSK, de az ASA több gólt rúgott

Több helyzete volt a másodosztályos Sepsi OSK-nak, de a találkozót az 1. Ligás Marosvásárhelyi ASA nyerte meg.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

asa sepsi 4
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2016. július 10., 19:51
0 hozzászólás. 

Vasárnap délután barátságos mérkőzésen találkozott a két együttes a székelyudvarhelyi sétatéri stadionban. Sokan kíváncsiak voltak a találkozóra, meg azokra a játékosokra, akik több bajnoki címet, illetve román kupa-győzelmet is szereztek az elmúlt években.

asa sepsi 3

Olyan játékosok léptek pályára, mint a többszörös román válogatott Ianis Zicu, a Kolozsvári CFR-el többször is bajnoki címet nyerő Ricardo Cadu, Eduard Stăncioiu, de végig pályán volt a szentgyörgyiek kulcsembere, Hadnagy Attila is, illetve ebben a csapatban játszik az egykor az SZFC-t erősítő Mitra Szilárd is. A vásárhelyiek egyik legismertebb játékosa, Gabriel Mureșan sérülés miatt nem volt jelen a találkozón.

asa sepsi 2

Nem sok említésre méltó dolog történt az első játékrészben. Mezőnyben folyt a játék, a kapusoknak ritkán kellett játékba avatkozniuk. A legtöbb dolga a Pal AndreiFodor József, Szabó Attila hármas udvarhelyi játékvezetőknek akadt, többször is a játékosok eszébe kellett juttatniuk, hogy barátságos találkozón szerepelnek. A legnagyobb helyzet a Sepsi OSK előtt adódott a 25-ik percben. Jakab Róbert ment el jól a jobb szélen, a kapuból kimozduló Stăncioiu felett próbálta átemelni a játékszert, de a vásárhelyi hálóőr lehalászta a labdát a magasból. A kakaskodásokon kívül több említésre való nem is történt.

asa sepsi 5

A második félidőben pörgősebb játékot láthatott az udvarhelyi közönség. A 48-ik percben a szentgyörgyiek kapusának hibáját használta ki jól a csereként beálló Ciolacu, aki a kidobott labdára csapott le, majd átemelte a kapuson. A vezető gól után a háromszékiek egyre több veszélyes támadást vezettek. Az 56-ik percben Hadnagy cselezte be magát az ötösig, jól adott be Ene-nek, aki közelről pár centivel a kapu mellé fejelt. Egy perc múlva ismét Ene volt a főszereplő. A bal szélen kapott jó labdát, a tizenhatos sarkánál a kapust is kicselezte, üres kapura lőhetett, de De Queiroz utolérte a labdát, és menteni tudott.

asa sepsi 7

A 73-ik percben sikerült egyenlítenie a szentgyörgyi csapatnak, Tepeș rázta le jól a védőjét, majd a kapus mellett lőtte el a labdát. Nem sokáig volt döntetlen az állás. A 77-ik percben egy jobboldali beadást tizenhat méterről jól talált el Zicu, ballal kilőtte a jobb alsót. Nem adta fel a Sepsi OSK, de az utolsó negyedórában már nem tudott egyenlíteni.

asa sepsi 6

Annak ellenére, hogy több nagy helyzetet kidolgoztak a háromszékiek, mint a vásárhelyiek, a győzelmet utóbbiak szerezték meg. A lefújást követően tapssal jutalmazták a két csapatot a nézők.
A találkozóról nem is alkothatunk jobb véleményt, mint az az idős bácsi, aki a találkozó után ezt mondta: ,,Ez a játék elég lesz a szentgyörgyieknek a másodosztályban dobogón végezni, de a vásárhelyieknek a kiesés ellen kell majd játszaniuk".

Barátságos találkozó:

Marosvásárhelyi ASA–Sepsiszentgyörgyi OSK 2–1 (0–0)
Gólszerzők: Ciolacu Andrei (49.), Ianis Zicu (77.), illetve Andrei Țepeș (74.)

ASA: Stăncioiu – Feketics, Petra, Dobrosolevici, Gimenez, Zicu, Dică, Ioniță, Matei, Martinez. Játszott még: Ciolacu, Bucur, Ursu, De Queiroz, Fernandez, Cordoș.

OSK: Ciuca – Damian, Țepeș, Huiban, Burlacu, Mihai, Mitra, Hadnagy, Minciun, Chiș, Jakab. Játszott még: Țuțu, Dumbrava, Mihăeț, Răduțoiu, Veress, Ene.

A találkozón készült további fotókat IDE KATTINTVA nézhetik meg.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."