Sport » Foci

Megvan az első győzelem!

Hazai pályán sikerült megszereznie első három pontját az FC Székelyudvarhely csapatának.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

szfc_lendulet
szfc_lendulet
szerkesztoÍRTA: PÁL GÁBOR
2009. szeptember 18., 20:17
0 hozzászólás. 


A román C osztályos bajnokság hatodik csoportjában a Szászrégeni Lendület utazott Udvarhelyre. Az első négy fordulóban nem tudott pontot szereznie a mieinknek, ezúttal összejött.

Unalmasra sikeredett az első félidő, de a másodikban sikerült megmozgatni a csipát a nézők szemében. Egyetlen nagyobb helyzetét ki tudta használni a hazai gárda, így előnnyel mehettek pihenni: Iorga csúsztatta fejjel Lazăr Ovidiu fele a labdát, aki a kifutó kapus felett átemelt és megszerezte a vezetést a 26. percben.

A második félidő sokkal nagyobb izgalmakat hozott, öt gól is született a szünet után. Már két perccel a kezdő sípszót követően betaláltak az udvarhelyiek. Lazăr futott el bal szélen, majd bepasszolt középre, ahol érkezett Simon Arnold és az üresen maradt kapuba passzolt. Két perccel később a gólpasszt adó ismét elfutott a bal szélen, de ezúttal a beadásáról lemaradt Palló.

szfc_lendulet

Egy óriási védelmi hibát kihasználva szépíteni tudtak a vendégek. Rosszul adtak haza egy labdát az udvarhelyiek, Siméni kifutott hálójából, és Csíki Vilmos fejjel átemelte rajta a lasztit (56. perc). Tíz perc sem telt el az utolsó gól után, kiegyenlítettek a régeniek, Stoica Vilmos 22 méterről egyből kapura lőtte a szabadrúgást, beakadt.

Erre a nézők egy kissé rosszallóan követték tovább a mérkőzést, de ismét meg tudták lágyítani a szívüket: a 72. percben Lazărt újból elengedték a bal szélen, beadására ismét érkezett valaki, azaz Jankó Levente, aki közelről nem hibázta el. Öt minutummal később egy érdekes esetnél kettőre nőtt a mieink előnye: Iorga lépett meg a bal oldalon, beadásánál előbb Bálint Rajmond ért rosszul a labdába, ami rápattant az egyik védőre a kapufánál, róla pedig befele gólvonalon gurult – a kapus kivette, de a játékvezető érvényesnek látta a találatot. A vendégek reklamáltak, de ezzel csak azt érték el, hogy magukra haragították a nézőket és a rendfenntartókat is.
szfc_lendulet2 Az utolsó tíz percben mindkét csapaton látszott a fáradtság, hiába próbáltak hajtani a régeniek, helyzetig nem nagyon jutottak el. Megérdemelten nyert az FC Székelyudvarhely, játékuk sokkal magabiztosabb volt az eddig látottaknál. Lazăr Ovidiu játéka rengeteg pluszt adott ehhez az eredményhez, egy góljával és két gólpasszával magasan kiemelkedett a többiek közül.

A mérkőzés után megkérdeztük Dusinszki Zoltánt, a hazaiak vezetőedzőjét: „Nagyon örülök, hogy sikerült megszerezni az első három pontot. Igaz, hogy volt néhány védelmi megingás, de helyzeteinket majdnem maximálisan kihasználtuk. Küzdeni akarásból jelesre vizsgáztak a fiúk, büszke vagyok rájuk. Látszik, hogy a feszültség kezd feloldódni, de még sok tanulni valónk van. A következő mérkőzéskre tervünk az, hogy itthon mindent megnyerjünk, idegenből pedig pontot szerezzünk.”

FC Székelyudvarhely – Szászrégeni Lendület 4-2
Gól:
Lazăr (26.), Simon Arnold (48.,72.), Bálint Rajmond (77.), illetve Csíki Vilmos (56.), Stoica Vilmos (65.),

FC Székelyudvarhely: Siméni Attila – Molnár, Csíki Dénes, Péter, Veres (Ferenczy 76.) – Jankó, Mera (Bálint Róbert 69.), Palló, Lazăr – Iorga (Sersely 86.), Simon Edző: Dusinszki Zoltán, Dénes Jenő.

Szászrégen: Bucim – Dobran, Dam, Merodariu, Truță – Stoica, Rozenfeld, Luca (Mitra Szilárd 46.), Csíki Vilmos (Fülöp 60.) – Moldovan, Sorlea Edző: Mihai Redeș, Suciu Viorel.

A forduló további eredményei megtekinthetőek ide kattintva.

címkék:

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."