Sport » Foci

Elégedett a játékkal az SzFC edzője

Volt szép győzelem, hősies döntetlen és „elengedett" meccs is. Mészáros Alpár szerint bent marad a bajnokságban a csapat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

gyorgydeak-apor
Györgydeák kilőtte a bal felsőt Foksányban. Fotó: szfc.ro
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2018. április 05., 14:10
1 hozzászólás. 

„Ahhoz képest, hogy két hónapja vagyok itt és ennyi idő alatt nagyon nehéz egy csapatot felépíteni, meg vagyok elégedve a csapat játékával. A téli felkészülésen, illetve az első bajnokikon csak nehéz pályákon tudtunk játszani, emiatt nem lehetett egy új stílust felépíteni – a védekezésből kihozott passzokból felépített támadást egyszerűen nem lehetett megtanulni így" – vallja Mészáros Alpár, aki január óta dolgozik az FC Székelyudvarhely vezetőedzőjeként.

Mészáros szerint a csapat mostani kerete sajnos nagyon vékony: a télen Csíkszeredából visszajött Bálint Rajmond sérülésével 15-re csökkent a bevethető mezőnyjátékosok száma, ami nagyon kevés, erre ráadódott az, hogy sok játékosnak egy sárga lap hiányzik az egyfordulós eltiltáshoz.

Ez meg is látszott a legutóbbi, Foksányi CSM elleni találkozón, amelyen három futballistánk nem tudott pályára lépni eltiltás miatt – köztük az a Péter Mózes, aki amellett, hogy győztes gólt rúgott múlt szombaton idehaza a Radóc ellen (nagyon fontos volt a három pont!), a fiatalabb játékosok előtt is egy példakép a hozzáállásával. Ezt szintén Mészáros mondta, aki a csapatból még a védelem alappillérének, Bogdan Mintașnak a játékát emelte ki.

A Foksány elleni meccsen sokáig bírta a tempót a csapat, holott jobbára az ifiket kellett bevetnie Mészárosnak, így ez egy „elengedett" meccs volt (3-1-re kikaptak), akárcsak a szászhermányi találkozó, amit 2-0-ra veszítettek el. A fiatalok közülük Györgydeák Apor oly módon is meghálálta a bizalmat, hogy a 37. percben iszonyatos nagy gólt szerzett Ribarics Roland előkészítése után – a mérkőzés felvételén 38.25-kor láthatjuk a fiatal játékos szépségdíjas találatát.

Ami a bajnokság mezőnyét illeti, Mészáros meg van győződve, hogy nem esik ki az SzFC. Az élen a feljutásért küzdő három csapaton (Bákói Aerostar, FK Csíkszereda és Galaci Suporter Club) kívül a táblázat következő öt helyén álló együttesek is nagyon stabilaknak tűnnek. A bentmaradásért kell még sok-sok pontot szerezni, de ez nem tűnik lehetetlennek az első mérkőzések képe alapján.

A Radócot legyőző SzFC ebben a felállításban játszott: Pop Rareș – Szabó Géza, Székely Ervin, Tankó Előd, Bogdan Mintaș, Péter Mózes, Daniel Chifu (Csifó István, 53.), Modra Lehel (Birtalan Alpár, 88.), Ion Auraș (Györgydeák Apor, 90.), Csíki Norbert, Ribarics Roland (Vízi Tamás, 77.).

Ami a helyi körülményeket illeti (stadion, közönség) az edző szintén nagyon meg van elégedve, Mészáros szerint erre lehet jövőt alapozni. Követi az ificsapatok mérkőzéseit is, de a fiatalok az elmúlt két hónapban az időjárás miatt kénytelenek voltak teremben edzeni.

Amikor ezek a sorok megjelennek, a csapat már úton van a következő meccs helyszínére: pénteken délután öt órától a Sănătatea Darabani otthonában játszik az SZFC. Erre már az említett Bálintot kivéve mindenki elutazott, így erős kerettel próbálhat pontokat szerezni.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2018-04-07 22:55:18
Azt nézem a térképen, hogy van-e Romániában olyan kis falu, amelynek a csapatát a mai udvarhelyi csapat képes legyőzni.
A régebbi udvarhelyi focisták szégyenükben hasra fordulnak a sírban

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."