Sport » Foci

Itt a székely válogatott szűkített kerete

Volt magyar válogatott, és a román első osztályban szereplő játékosok is erősítik a Londonban pályára lépő székely válogatottat. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

fkcsikszereda
Csíkszereda adja a válogatott alapját. Fotók: Pál Árpád
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2018. május 21., 15:46
0 hozzászólás. 

Kihirdette szűkített válogatott keretét a harmadik ConIFA világbajnokságra készülő székely labdarúgó válogatott szakmai stábja. Az Ilyés Róbert és Jakab Zoltán által felkészített együttes május 31. és június 10. között 23 játékossal vág neki a tizenhatcsapatos vb-nek. Ezek között több olyan nevet találunk, akik pályafutásuk alatt komoly sikereket értek el.

ilyesrobert

Ilyés Róbertet, a válogatott edző-játékosát bizonyára minden székely szurkoló ismeri. A Rapid Bukarest csapatával bajnokságot, kupát, illetve szuperkupát is nyert. Később Azerbajdzsán bajnoki címét is elhódította az FK Khazar Lankaran együttesével. Játszott a Bajnokok Ligája selejtezőiben, negyeddöntős volt az UEFA kupában.

A keret tagja a marosvásárhelyi születésü Csizmadia Csaba is, aki tizenkétszer ölthette magára a magyar labdarúgó válogatott mezét. Csizmadia többek közt a Fradi játékosa is volt, de legnagyobb sikerét klubszinten a Fehérvári FC-vel érte el 2006-ban, amikor elhódították a magyar kupát. Jelenleg a másodosztályú Budafoki MTE játékosa.

Az utazók közt ott van a jelenleg csúcsformában lévő, a Sepsi OSK-t erősítő Fülöp István, illetve testvére, az FC Botoșani játékosa, Lóránd.

fulopiste

Az FK Csíkszereda tizenkét játékosát találjuk meg a keretben. Továbbá Kézdvivásárhelyről, Székelykeresztúrról, Székelyudvarhelyről, Csornáról, Békéscsabáról és Nagygalambfalváról érkező labdarúgók alkotják a válogatottat.

A bővített keretben ott volt a sepsiszentgyörgyi Hadnagy Attila, de személyes okok miatt nem lehet ott ezen a tornán.

Íme, a válogatott szűkített kerete:

Kapusok: Nagy Béla Barna (FK Csíkszereda), Horvát Adrian (FK Csíkszereda), Somogyi Pál Csaba (Békéscsaba 1912 Előre).

Hátvédek: Csizmadia Csaba (Budafoki MTE), Csiszer Balázs (FK Csíkszereda), Benkő-Bíró Norbert (FK Csíkszereda), Tankó Zsolt (Kézdivásárhelyi KSE), Kilyén Szabolcs (FK Csíkszereda), Csíki Dénes (Nagygalambfalva), Rózsa Árpád (Székelykeresztúri Egyesülés).

Középpályások: Ilyés Róbert (FK Csíkszereda), Kis Szabolcs (Csornai SE), Györgyi Arthur (FK Csíkszereda), Magyari Szilárd (FK Csíkszereda), Csürös Attila (FK Csíkszereda), Szőcs Loránd (Székelykeresztúri Egyesülés), Fülöp István Sándor (Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK), Mitra Szilárd (FK Csíkszereda), Gazda József (Kézdivásárhelyi KSE), Fülöp Loránd (FC Botoșani),

Támadók: Bajkó Barna (FK Csíkszereda), Hodgyai László (FK Csíkszereda), Szőcs László (FK Székelyudvarhely).

 

Wenczel Kristófot, a Székelyföldi Labdarúgó Egyesület elnökét kérdeztük az idei vb-vel kapcsolatosan arról, hogy mik a célok, az elvárások:

"Erre a vb-re sikerült az eddigi legerősebb csapatot összeállítanunk. Az eddigi legnagyobb összetartást tapasztaltuk a játékosok és klubjaik vezetőségének részéről. Mindenki egységesen a válogatott mellé állt, ezért igyekszünk is a lehető legjobb eredményt elérni.

Az első két találkozó, Tuvalu és Matebele-föld ellen már úgy kell sikerüljön, hogy a csoportmérkőzés utolsó találkozóján, amit Padania ellen játszunk, továbbjutottként lépjünk pályára. A negyeddöntőben már nem lesz könnyű dolgunk, bárki is lesz az ellenfél. De bízunk benne, hogy a tíz nap alatt hat találkozón lépünk pályára."

Wenczel a ConIFA alelnökeként szervezőként is kiveszi részét ezen a világbajnokságon. Mint említette, az összes találkozót élőben fogják közvetíteni különböző csatornákon. A londoni tornára jegyeket a ConIFA weboldalán lehet előre beszerezni. Amennyiben ezeket online nem értékesítik mind, akkor a belépőket a találkozók előtt is be lehet szerezni a stadionoknál.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."