Sport » Foci

Egy meccsre eltiltották a teljes francia vb-csapatot

A Francia Labdarúgó Szövetség a dél-afrikai világbajnokságon résztvevő mind a 23 futballistát eltiltotta a csapat soron következő mérkőzéséről.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. július 24., 09:45
0 hozzászólás. 


A döntés az új szövetségi kapitány, Laurent Blanc javaslatára született meg. A dél-afrikai viadalon a 2006-ban döntős franciák már a csoportkör után pakolhattak, ugyanis az utolsók lettek, mindössze egyetlen ponttal és ugyanennyi rúgott góllal. Ráadásul a vb egyik legnagyobb botrányát is a franciák szolgáltatták, ugyanis Nicolas Anelka, az együttes támadója a mexikóiaktól elszenvedett vereség szünetében csúnyán összeszólalkozott Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, aki emiatt a csatárt hazazavarta. Ezt követően a játékosok sztrájkba léptek.

Így fordulhatott elő az is, hogy a házigazdák elleni utolsó mérkőzésen a csapatkapitány Patrice Evra már nem lépett pályára. A franciák augusztus 11-én a norvégokkal játszanak barátságos mérkőzést Oslóban.

A vb-n szereplő 23-as keret:

kapusok: Hugo Lloris (Olympique Lyon), Steve Mandanda (Olympique Marseille), Cédric Carrasso (Girondins Bordeaux)

hátvédek: Anthony Réveillére (Olympique Lyon), Bacary Sagna, William Gallas, Gae:l Clichy (Arsenal), Éric Abidal (FC Barcelona), Sébastien Squillaci (FC Sevilla), Patrice Evra (Manchester United), Marc Planus (Girondins Bordeaux)

középpályások: Jéremy Toulalan (Olympique Lyon), Alou Diarra (Girondins Bordeaux), Florent Malouda (Chelsea), Franck Ribéry (Bayern München), Yoann Gourcuff (Girondins Bordeaux), Abou Diaby (Arsenal)

csatárok: Thierry Henry (FC Barcelona), Nicolas Anelka (Chelsea), Djibril Cissé (Panathinaikosz), Sidney Govou (Olympique Lyon), André-Pierre Gignac (Toulouse), Mathieu Valbuena (Olympique Marseille)

Forrás:MTI


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."