Sport » Foci

Kikapott az elődöntőben Székelyföld

Szombaton „csak" a bronzért játszhat Székelyföld, az elődöntőből Kárpátalja jutott a fináléba.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

IMG 8006
A Sepsi OSK kapusa, Fejér volt Kárpátalja hőse. Fotók: Pál Árpád
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2018. június 08., 00:05
0 hozzászólás. 

Olyan labdarúgó világbajnokságot még nem rendeztek, ahol már az elődöntők lejátszása előtt tudni lehetett, hogy magyar csapat lesz a döntős. A csütörtöki volt az első. Székelyföld labdarúgó válogatottja Kárpátalja együttesével találkozott csütörtökön a londoni CONIFA vébé elődöntőjében.

A magyar és a székely himnusz bejátszása előzte meg az összecsapást, legalább kétszáz szurkoló énekelte mindkettőt.

Székelyföld kezdte a találkozót, és már az első percektől ő irányította a játékot. Keményen védekezett Kárpátalja, a székelyek nem tudtak komolyabb helyzeteket összehozni. A beadásokra mindig előbb értek oda a kárpátaljai védők, vagy a kapus, mint Ilyés Róbert játékosai.

A 22. percben a legnagyobb helyzetet mégis Kárpátalja hozta össze. A székely kapus, Nagy hibáját használta ki egy játékosuk, egyedül mehetett kapura, de idejében utolérte Csizmadia, aki a labdát játékostól együtt küldte szögletre. Pár perc múlva ismét Nagy volt a főszereplő, ezúttal egy jó védéssel.

IMG 7995

A 36. percben aztán már sem a védők, sem Nagy nem tudott segíteni. A kárpátaljai Toma szépen cselezett ki mindenkit, és hét méterről megszerezte a vezetést csapatának. Egy percnyi játék után Fülöp ellen szabálytalankodott Fejér a tizenhatoson belül, de jóvá is tette hibáját. A sértett büntetőjét nagy bravúrral kivédte.

A második részt hiába kezdte jobban Székelyföld, az újabb gólt ismét Kárpátalja szerezte. Egy veszélyesnek nem tűnő távoli lövésbe beleért Nagy, de a labda úgy is a hálóban kötött ki.

Sikertelen székely támadásokat követően ismét zörrent Nagy hálója, ezúttal a Fülöp szabálytalanságáért megítélt büntetőt értékesített Kárpátalja a 73. percben. Ekkor úgy tűnt, hogy eldőlt a továbbjutás sorsa, de két perc alatt feljött 3–2-re Székelyföld. Benkő érkezett jól egy szögletre a 77. percben, majd két perc múlva Bajkó lövését nem tudta védeni Fejér. Az utolsó tíz percben több lehetőség is volt az egyenlítésre, de azok rendre kimaradtak. A rendes játékidő utolsó percében aztán Kárpátalja bebiztosította a győzelmet, 4–2-re végződött a találkozó.

IMG 7935

Kárpátalja jutott a döntőbe, ellenfele az az Észak-Ciprus lesz, aki a másik elődöntőben Padániát 3–2-re győzte le. Székelyföld a bronzmérkőzést a volt csoportellenfelével játssza, akkor az olaszoknak sikerült 3–1-re nyerniük.

A kisdöntőt szombaton, itteni idő szerint 17 órakor rendezik, Kárpátalja sikeréért 20 órától izgulhatunk.

Elődöntő:

Kárpátalja–Székelyföld 4–2 (1–0)
Székelyföld gólszerzői: Benkő (77.), Bajkó (79.)



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."