Sport » Foci

Körzeti bajnokság: egy kicsit másképp

Tudják, mi köze a körzeti bajnokságnak Németország korai búcsúzásához a világbajnokságtól? Kattintás után kiderül.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

szentabraham malomfalva
Labda volt, spori! Fotó: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2018. július 09., 19:53
0 hozzászólás. 

Az idén egy kicsit lemaradtunk az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokság követéséről, de azért tudjuk, hogy három csoportban játszottak az együttesek, és azt is tudjuk, hogy kik lettek a bajnokok.

Kárpótlásul készítettünk három kisfilmet a három csoportnak, amit reményeink szerint szívesen megnéznek többször is.

460x276-comkim1

A 2017-2018-as bajnoki idényben az A csoport bajnokacsapata Lövéte lett.

A körzetiseknek rendezett teremtorna bajnoki címe után Lövétének a nagypályás bajnokságban is sikerült megszereznie az első helyet. A pontvadászat kezdetekor úgy tűnt, hogy Farkaslaka és a székelyudvarhelyi Sporting közt fog eldőlni az első hely sorsa, ám a bajnokság felétől Lövétének sikerült felkapaszkodnia a második helyre, majd rövid időn belül átvennie a vezetést a táblázaton.

Ezt az elsőséget meg is tudták őrizni, és egy fordulóval a bajnokság vége előtt be is biztosították bajnoki címüket. Második helyen az udvarhelyiek végeztek, míg a dobogó harmadik fokára Farkaslaka állhatott fel. A gólkirályi címen ketten osztoztak ebben a csoportban: Gergely Tibor (Szentegyháza) és Jankó Levente (Sporting) egyaránt 23 találatot szerzett.

Következzen a kisfilm, amiből kiderül, hogy mi köze van Németország silány szereplésének a körzeti bajnoksághoz:

A B csoportban Zetelaka II. szerezte meg a bajnoki címet. Az első négy fordulót követően még a tabella hetedik helyén szerénykedtek, ám hamar összeszedték magukat, és a tizenegyedik fordulót követően már az első helyen álltak.

Pár fordulón keresztül próbált kapaszkodni a Korondi Ifjúság és Siménfalva, de végül be kellett érniük a második, illetve a harmadik helyezésekkel. Ebben a csoportban szintén holtverseny alakult ki a góllövőlista élén. Harmincegy találatig jutott Both Lajos (Kápolnás) és Borbély Lóránt (Alsóboldogfalva). Mindkét játékos több gólt szerzett, mint a játékostársaik összesen.

Nézzük, hogy ebben a csoportban mit várt az egyik szurkoló:

A C csoportban Homoródszentmárton már a bajnokság első fordulójában lefoglalta az első helyet, amit meg is tartott az utolsó fordulóig. Az idény közepén Kobátfalva állt közel ahhoz, hogy átvegye a vezetést a tabellán, egy pontra megközelítette a homoródszentmártoniakat, de nem sikerült előznie.

Teljesen megérdemelten szerezte meg az elsőséget Homoródszentmárton, a következő szezont a B csoportban kezdheti a csapat. A gólkirályi címet is a bajnokcsapat játékosa, Kiss Zsolt szerezte meg, aki a húsz forduló alatt tizennyolcszor volt eredményes.

Dimitri is nagyon örült Homoródszentmárton bajnoki címének, és Kiss Zsolt elsőségének. Íme:

 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."