Sport » Foci

Nyugaton és keleten is lesz Hargita megyei labdarúgó-bajnokság

A tavaly még a körzetiben szereplő együttesek közül sokan a IV. ligában kezdik az új szezont.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

szentabraham lovete 2
Szentábrahám-Lövéte találkozó az 5. Ligában. Fotó: Sinka-Király Levente (archív)
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2018. augusztus 01., 15:40
0 hozzászólás. 

Augusztus 26-án akár egy Székelyudvarhelyi Roseal–Székelyvarság találkozón is szurkolhatunk a labdarúgó 4. Liga Hargita megyei csoportjának 2018-2019-es bajnoki rajtjánál, a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület ugyanis átalakította a megyei bajnokságot. A tavaly még az Udvarhely és Csík körzeti, ötödik ligájában játszó csapatok közül sokan a negyedik ligában kezdik a 2018-1019-es bajnoki szezont. A pontvadászatot két csoportra osztották, keleti és nyugati-csoportokba kaptak besorolást a csapatok.

A keleti-csoport összetétele még nem teljes, Maroshévíz, Balánbánya, Gyergyószentmiklós és Gyergyószárhegy mellé további nyolc csapatot kell nevezzenek, akik a csíki és gyergyói zónából kerülnek ki.

A nyugati-csoportba Udvarhely körzeti együttesek kerültek. Ennek összetétele: Székelykeresztúr, Homoródalmás, Székelyudvarhelyi Roseal, Lövéte, Székelyudvarhelyi Sporting, Farksalaka, Szentegyháza, Malomfalva, Szentábrahám, Nagygalambfalva, Székelyvarság, Agyagfalva, Zetelaka és Betfalva.

A két csoportban oda-visszavágó találkozók döntenek a csapatok helyezéseiről, a bajnoki címről nagy valószínűség szerint a két csoportgyőztes közt szintén egy oda-visszavágó párbaj dönt. Erről azonban még nem született végleges döntés a szövetségnél. Szintén nem született még végleges döntés a játékvezetői díjakról.

szentabraham lovete 3

Tamás Zoltán, a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület elnöke megkeresésünkre elmondta, hogy a játékvezetői díjakat úgy próbálják alakítani, hogy az egy köztes megoldás legyen a tavalyi negyedik, illetve az ötödik liga játékvezetői díjai közt, de ez az összeg csak egy minimális emelés lesz a tavalyi ötödik liga játékvezetői díjaihoz képest. A negyedik ligában a szövetség kötelezően egy ellenőrt is kell küldjön a találkozókra, azok díjait a HMLE megpróbálja felvállalni.

A szabályok értelmében a negyedik ligában játszó együtteseknek kötelező lesz felállítania egy ifjúsági csapatot is. Ez a bajnoki rajtig több csapatnak is gondot okozna, így ennek határidejét kitolták 2019 márciusáig. Az ifjúsági csapatok azonban nem heti rendszerességgel kell majd játsszanak, pár labdarúgó-tornán bonyolítják le a pontvadászatot.

szentabraham lovete 4

A HMLSZ közzétette a 5. Liga és a 6. Liga udvarhelyi csoportjainak összeállítását is. Előbbiben Felsőboldogfalva, Korond, Siménfalva, Bogárfalva, Csekefalva, Parajd SE, Farcád, Bögöz, Gagy, Kápolnás, Alsóboldogfalva, Homoródszentmárton, Kobátfalva és Zetelaka II. szerepel. A 6. Liga udvarhelyi csoportjában Székelyderzs, Zeteváralja, Szentpál, Oklánd, Parajd SK, Kányád, Szentpéter, Kissolymos, Alsósófalva, Szentegyháza II., Máréfalva, Szentlélek és a Székelyudvarhelyi Golimpiakos kezdi meg a pontvadászatot.

A 4. Liga nyugati-csoportjának, illetve az 5-ik és 6-ik liga udvarhelyi csoportjainak bajnoki menetrendjét augusztus 16-án sorsolják ki. A 2018-2019-es Román Kupa Hargita megyei szakaszának első fordulóját szeptember 12-én és 13-án rendezik.

460x276-comkim1

 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."