Sport » Foci

Körzeti: átlépett a Sporting a Zetelakán is

Reggeli friss levegő, csúszkáltak a játékosok a hóharmaton. Zetelaka a listavezetőt fogadta a körzeti bajnokság A osztályában. Korán keltünk, benéztünk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

Mas_falusi_blog/zetelaka_sporting_2011_nov13
Mas_falusi_blog/zetelaka_sporting_2011_nov13
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2011. november 13., 18:37
16 hozzászólás. 

Nem csak a játékosunknak, hanem a sorok írójának is nehéz volt az ébredés. Amíg mások az igazak álmát alusszák egy átbulizott, vagy csupán egy hosszúba nyúlt éjszaka után, addig a játékosok, játékvezetők, na meg az igazi sportbarátok a mérkőzést választják.

Rengeteg autó Zetelaka központjában, nem a találkozón vannak ennyien – ami pár száz méterrel arrébb zajlik – hanem épp a reggeli mise zajlik. Egy kicsivel távolabb pedig már sípszó hallatszik, nem nagy szurkolás, mivel sokkal kevesebben vannak, mint átlagban szoktak. Na, meg a hűvös reggel is rányomja a bélyegét a találkozóra. Azért a napos területeken még valamelyest elviselhető a hideg.

A találkozó is álmosan indult


Tapasztalt játékosok alkotják az Udvarhelyi Sporting együttesét. Elég csak Chiratcu Petre, Szőcs László vagy Demény Norbert nevét említeni. Igaz, utóbbiról egy kívülálló nem mondta volna meg, hogy az. Az első húsz percben nem csak önmagát, hanem a labdát is kereste. Aztán lassan belejött.

Nem biztos, hogy örülnek a pálya közvetlen szomszédságában lakók a találkozónak. Igaz, megszokhatták, vagy nem is érdekli őket, még a sötétítőt sem húzzák el.

Mas_falusi_blog/zetelaka_sporting_2011_nov13

A semmiből indul el a gólgyártás, Szőcs László lövése megpattan egy védőről, később ugyancsak a támadó elszalad védője mellett, így kétgólos előnyre tesz szert a listavezetőt. A rossznyelvűek szerint eléggé a zsebbe kell nyúlnia a tulajnak minden egyes Lacika-gólnál. A megállapodás szerint ugyanis 50 lejes „gólbérrel dolgozik". Amúgy meg pár nap múlva sokkal kellemesebb környezetben kel fel a futsalbajnok, együttese Lisszabonba utazik az elit kör meccseire.


Kevesen, de hangosan

A képlet a nézők tekintetében ugyanaz, mint bárhol. Ha valami nem tetszik nekik, rögtön hangot is adnak. A nagy kérdés itt is: „Hol a sárga?". Majd amikor a hazaiakat les címén állítják meg, akkor a partjelző is megkapja: „Mit intettél, te? Ejsze a nap megsütött?". Összességében azért nyugodt a légkör. A kívülálló sportszerető kicsit össze is kavarodhat, ha a házigazdák mezére tekint. Most hol is vagyunk?

Mas_falusi_blog/zetelaka_sporting_2011_nov13

Nincs szabálytalanság. Alig állt a meccs. A játékkal foglalkoznak, és a labdával. Azaz, utóbbival foglalkoznának, ha nem maradna ott a pálya szomszédságában épülő balkon egyikén. „Még, jó, hogy nem a miénk a labda" – állapítja meg egy vendégjátékos.

Egy messzire elbikázott lövés után pedig levonja a következtetést egy néző: „Ez nem falusi, hanem paraszt foci".


A három pontot elviszik

A kétgólos előny tudatában kissé magára vonja ellenfelét a Sporting. De baj nem lett belőle. Lacika még egyszer megrázza magát. Zsebre tesz egy ötveneset, s egyszersmind bebiztosítja a győzelmet.

Mas_falusi_blog/zetelaka_sporting_2011_nov13

Így hiába ébred a szomszéd, már csak azt láthatja, hogy falubéli csapata kikapott.


Amit láttunk, hallottunk

Pálya: göröngyös, kemény, a vonalak fűrészporral kihúzva
Lelátó: nincs, ha a színpadi emelvényt nem tekintjük annak

Mas_falusi_blog/zetelaka_sporting_2011_nov13

Eredményjelző: nincs
Öltöző: van, a szomszédos sportcsarnokban
Nézők: a szokásosnál kevesebben, azért „bébészóltak"
Durvaság: szinte semmi, a labdával foglalkoztak
Összkép: kissé hideg van a reggeli órákban kezdeni a meccseket, a barátságos hangulat, a gólok viszont felmelegíthetnek



16 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
lulu68
2011-11-13 19:31:04
Kérdés?
Meg szeretném kérdezni a cikk iroját hogy tudja-e hogy valótlanságokat állit? A Sporting egy baráti társaság és senki nem a pénzért focizik,az más hogy a meccs után ki-ki zsebe szerint fizeti a sört vagy nem. Tudtuk mindig hogy az elsö hely irigységet szül de megyünk elöre !! Várom a bocsánat kérést a rágalmakért!!
avatar
doktor
2011-11-13 20:29:40
ez igy igaz ahogy lulu irta csak az a helyzet hogyaz az ilyen ujsag irok mint a cikk iroja aki a mecs 20. percebe er oda a mecsre s akkor kerdi a birot hogy mi a helyzet, pletyka utan irja a cikket pedig ha mar ott volt szemelyesen is erdeklodni tudott volna hogy ki mennyiert focizik a sportingba de ez csak ot minositi
avatar
lulu68
2011-11-13 21:46:21
Kiigazitás.
És az elöbbi cikkemhez még annyit hogy Szöcs Lacika nem 50 lejt kap gólonként hanem 100-at, és legyél te is olyan jó fotbalista mint ö és keressél annyit mint ö és ne irigykedjél.A másik dolog hogy pletykákat kell hagyni és tényeket kéne közölni, ha nem tudsz valamit biztosan ne terjeszd mert ártani tudsz becsületes embereknek. És a Sportingnál nincs tulaj hanem támogató ( szponzor) akinek köszönjük az önzetlen támogtásást. Jól mondta az öreg székely " hosszú haj rövid ész ".És hogy Demény Norbit megvédjem ha te annyira lennél jó újságiró mint amennyire ö jó fotbalista akkor nem itt lennél. Bármikor állok rendelkezésedre bármilyen infóval a csapattal kapcsolatban.
avatar
szilard.beti
2011-11-13 21:55:22
level
ha szocs nem lenne a szporting se lenne
avatar
palpeter
2011-11-13 22:16:43
lulu, lehet igazad van, de a cikk írója nem ír rágalmazást, ott van, hogy a rossznyelvűek szerint
ez nem egy tényfeltáró riport, hanem egy hangulatjelentés, nem kell téged megkérdezzen
ha legalább ilyen szintűen fociznátok, mint ez az anyag, akkor rendben volna, mert látnánk ligás találkozókat Udvarhelyen
amúgy nem hiszem, hogy ha ezek a játékosok valóban annyira jók lennének, akkor a falusiban kergetnék a labdát
aztán, te nem cikket írsz, hanem hozzászólást, azt hiszem, hogy jobban is van ez így...
avatar
Gima
2011-11-14 08:56:31
"ha szocs nem lenne a szporting se lenne"
ezzel nem ertek eggyett. Sporting volt es lessz fuggetlenul Szocs Lacikatol.
Ami viszont dicseretes ,hogy o jelenleg a futsalt Romaniaban a legnagyobb szinten muveli lasd a cikkben is Liszabonba megy.
Es mindezek mellett hetvegenkent hazajon focizni a barataival a korzetibe ezzel emelve ennek a szinvonalat mind a hogy mas futsalosok is csinaljak (Zsozso -Farcad,Pocki-Szentlelek....) es ez az orvendetes.
Hogy kap vagy nem kap penzt hat bar kapna minel tobbet :) hadd irigyeljek.
Ami viszont a cikkbol hianyzott ha jol tudom a meccs vegeredmenye 1-4 lett de Lacika harom goljan kivul nem lattam ,hogy lett volna szo a masik ket golrol ,na meg az ,hogy EZZEL A GYOZELEMMEL OSZI BAJNOK LETT A SPORTING.
HAJRA SPORTING ,ES MEG TOBB GOLT JOVOBEN LACIKA ,HOGY LEGYEN MEG A VARVA VART BAJNOKI CIM A SPORTING CSAPATANA IS.
g
avatar
lulu68
2011-11-14 09:47:11
Valasz palpter-nek es szilard.beti-nek !!
A Sporting csapata 10-eves lesz jovoben es nem csak egy jatekos alkotja hanem EGY CSAPAT. Az hogy Szocs Lacika messzi a lagjobb az mas es buszkek vagyunk ra hogy nalunk jatszik.Az irigyseg ol meg amint latom de csak igy tovabb.Ezert nincs Udvarhelyen semmi magas szintu sport mert mihelyt valaki valamit akar es jol csinalja, az ilyen irigy egyenek kikezdik es tonkre teszik.Ha hangulatjelenteskent azt fogom irni rolad hogy homoszexualis vagy akkor biztos te sem hagyod magad.Ami a cikk minoseget illeti ilyet vagy jobbat reszegen is irok,tele helyesirasi hibaval es egyebb hulye kifejezesekkel.Ami azt illeti meg az elso helyen vagyunk tehat a fotbal tudasunkrol nem kell magyarazzam.Es vegere csak annyit " Felre majmok jon a bajnok " !!!!! :P
avatar
palpeter
2011-11-14 10:23:46
lulu, szerintem jelentkezz az uh.ro-nál
szerintem van esélyed, hogy felvegyenek
a sportingot nem bíráltam, a jó eredményt nem kell magyarázni
mint ahogy azt sem, hogy futballisták százai játszanak a falusiban, lehet ez a szint, ami nekik való
ebben a városban mindenki mindent jobbat tud, mint saját szakterülete: te is jobb újságíró lennél, mint a sorok írója
még részegen is...
nem tévesztettél pályát?
avatar
lulu68
2011-11-14 11:25:47
Valasz.
Igy van baratom ahogy irod,nem tevesztettem palyat mert idoben felfogtam hogy nem volnek jo ujsagiro nem mint eggyesek es azt csinalom amit szeretek es tudok,csak az a hibam hogy nem birom az igazsagtalansagot es ennek hangot is adok ennyi az egesz.A korzeti bajnoksagban nagyon sok tehetseges labdarugo van akinek a helye mashol volna de az elet kegyetlen es nem mindenki azt csinalja amit szeretne es ahol volna a helye,ennek az okait most nem boncolgatnam.Es pont en is azt mondom hogy sok bunko nem azt csinalja amihez ert ebben a varosban.....!!!
avatar
c.boy
2011-11-14 14:12:18
GIMA... elfelejtetted FARCADOT hogy mi is bajnokok szeretnenk lenni...???
avatar
Gima
2011-11-14 15:07:16
Nem felejtettem el Farcadot, ha jol tudom meg Farcad sem nyert korzeti bajnoksagot de lehet tevedek, de en Sportingos vagyok :)
A derby jovoben eldonti a bajnoki cim sorsat.
g
avatar
lacifc
2011-11-14 18:49:21
" Felre majmok jon a bajnok " !!!!!
Ezzel a kifejezéssel megmutattad, hogy kivagy. Még te akarod ,hogy a cikk irója elnézést kérjen töled, hogy rágalmazta a Sportingot.Akkor a te kifejezésed mit jelent a többi csapa számára.Ezért nem kellen elnézést kérni? .Azzal nincs amit dicsekedni,hogy egy akkora város, mint Udvarhely csak a körzetibe van focicsapata.És annyit
a bajnoki cimről,hogy a bajnokság még hosszú és az kacag aki a végén kacag. Köszönom.
avatar
pippo
2011-11-14 19:20:17
Csongi, mikor hazalátogatok, akkor Lacika 50 Eurós meccsenkénti prémiummal dolgozik, csak az én részemről. De neked milyen közöd van ehhez ?
avatar
lulu68
2011-11-14 19:22:03
Valasz lacific-nek.
Látom te is beleszólsz a nagyok dolgában és tudatlanul kommentálsz.Nem a többi csapatnak irtam amit irtam hanem az összes irigy egyénnek akik csak áskálodni tudnak ée egyébb semmi,akik csak rombolnak és nem épitenek,hát ezért van az hogy ennek a városnak csak körzetiben van csapata.Az biztos hogy az nevet aki a végén nevet de jelenleg hagy hogy mi nevessünk.Akinek nem inge ne vegye magára és továbbra is sok sikert minden csapatnak.
avatar
lacifc
2011-11-14 20:03:51
Én nem szóltam bele senkinek a dolgába ,én nem tudom ,hogy értelmezed ezt a szép kifejezést (ilyen gazdag a szőkincsed),de én másként értelmezem.
avatar
c.boy
2011-11-14 21:04:57
GIMA-nak
Mar varjuk a nagy DERBY-t.... :woohoo:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."