Sport » Foci

Foghíjas lesz a körzeti mezőnye?

Egy nappal az éves láttamoztatások lejárta előtt kilenc, az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokságban szereplő együttes nem tett eleget a felújításoknak. Nélkülük rajtolhat a tavaszi idény.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

Foci_Falusi_2011_12/falu_nov6
Foci_Falusi_2011_12/falu_nov6
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. március 21., 16:35
1 hozzászólás. 

A kiírás értelmében szombaton egy hetes késés után – az időjárási viszonyok miatt – folytatódik a labdarúgó Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokság tavaszi idénye. A téli szünet után nehezen indul be az élet, igaz, hogy a szervezők is több újítást eszközöltek, ami nem éppen a csapatokat segíti.

Foci_Falusi_2011_12/falu_okt30

Ezek alapján csak a sportigazgatóság által kinevezett orvos pecsételheti le a leigazolásokat (áruk legfennebb 20 lej), a játékvezetők csak ezeket fogadhatják el. A másik újdonság, hogy kötelező a baleset-biztosítás, minden egyes játékosnak évi 40 lejébe kerül ez. Az évi láttamoztatás is 12-14 lej. Egy kis összegzéssel láthatjuk, hogy egy gárdának jelenpillanatban mintegy 1000-1200 lejt kell előteremtenie.

Talán ezzel is magyarázható, hogy nem tolongtak sokan a szervező Hargita Megyei Labdarúgó Egyesületnél. Somolyák István, az egyik rendező honlapunknak elmondta: „Négyen az A, hárman a B, ketten pedig a C csoportból nem jelentkeztek, nem is jelezték szándékukat. Egyetlen nap maradt, szerda, amikor 16-20 óra között a sportcsarnoknál van az utolsó fogadónap. Csütörtökön már a játékvezetői küldéseket jelölik ki, pénteken pedig az átigazolásokkal foglalkozunk".

Arra a kérdésre, hogy mi lesz azzal a csapattal, aki nem jelentkezik szerda estig, a válasz az volt, hogy nem ütemezik a találkozóját: „A tavaszi idény első meccsét elveszítik 3–0 arányban, a leigazolásokkal kapcsolatos dolgokat pedig jövő héten pótolhatják".

Foci_Falusi_2011_12/falu_szept11

A csapatok nem fogadták túl nagy örömmel az újításokat, a közösségi portálokon több véleményt is megosztottak. Mindenképpen elgondolkoztatónak tartották, hogy egy amatőr bajnokságról van szó, egyetlen gárda sem kíván magasabb szintű – megyei, netán 3. Liga – osztályba jutni. Így nyugodtan szakíthatnának a HMLE-vel, egy kívülálló egyesület, szervezőiroda pedig szabadidősportként megszervezné, nem ilyen magas költségekkel.

Addig is így vagy úgy, de hétvégén kezdődik a körzeti bajnokság.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
unirea-cristur
2012-03-22 18:55:30
www.egyesules.ro

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."