Sport » Foci

Körzeti: „Hodgya nem hagyja!”

A cím kiolvasva jó, lehet ízlelgetni. A tavaszt pedig Hodgyában is meg lehet ízlelni, harmadosztályú körzeti bajnokin. Ott voltunk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

sport_hodgya0325
sport_hodgya0325
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. március 25., 23:46
0 hozzászólás. 

A tarlóégetés elérte a pálya szélét is, sőt még füstöl délután két órakor, a meccs kezdetekor. A Hodgyai Budvár a Homoródszentmárton II-es csapatát fogadta, s a zöld-fehér hazaiak hamar beveszik a vendégek kapuját, s ez nyugalmat is ad a pálya szélén levő nézőknek.

Bekiabálás azért van bőven („Hozza se ért, te, előbb elesett!"), viszi az erős szél a dumát és a labdát is, no meg a fűrészport a pályáról, hiszen azzal vannak a vonalak meghúzva – az első félidő végére már néhol fél méterre is megnő a vastagsága, de a partjelző azt biztosan tudja, hogy mi van bent és mi van kint. Sok vita nem volt ebből.

sport_hodgya0325

Abból viszont igen, hogy ki kell-e cserélni a labdát, végül ki kellett, néha többször is, mert jó messzire elrúgták, a felégetett földre. Jön a második gól, s egy védelmi megingás után a harmadik is, szintén a szentmártoni kapuba. A játékrész vége előtt pedig a negyedik is, s érezzük, hogy itt ma nem lesz szentmártoni feltámadás.

Biztatás van viszont a pálya másik feléről, ahol a vendégszurkolók tanyáznak, illetve jön néhány jótanács is az emberfogást illetően: „A tizenkettősnek fogjad a fenekit, a tökit, s mindenit!" – szól be egy szentmártoni, mert a hodgyaiak tizenkettese valóban többször veszélyesen villant.

sport_hodgya0325

A második félidőben, négy nullnál a hodgyaiak kapusa is kijön szerencsét próbálni az ellenfél térfelére, majd fut vissza a helyére labdavesztés után – pár perccel ezután egy szabadrúgást elemi erővel lő kapura, ám a homoródmentiek hálóőre résen van. „Nézmeg, belérúgtad a ganyéba, te!" – kiált fel egy néző, miután egy felszabadító rúgás után a labda az úton is átrepül.

sport_hodgya0325

A meccs vége már unalmasabb, a lényeg lejárt az első félidőben – egy-egy gól azért esett, a hodgyaiak kapusa igencsak elnézte a kapura tartó labdát (azt hitte, hogy mellé megy), de ez már nem osztott és nem szorzott, ráadásul a hodgyaiak négy perc múlva még lőttek egyet, s ez az 5-1-es végeredmény beállítását jelentette. A helyi szurkolók a „Hajrá, Hodgya!" mellett a „Hodgya, nem hagyja!" biztató mondatocskát is el-elmondják.

Minden jó, ha vége jó, s mától kezdve vasárnaponként megvan a program nagyon sok ember számára a vidéken. Foci, tavasz. Sör. Utóbbi nem volt Hodgyában, legalábbis a pálya mellett. S nélküle is jó hangulat volt.

sport_hodgya0325

Pálya: dimbes-dombos, göröngyös, nehéz rajta focizni, nem irigylem a játékosokat Lelátó: nincs
Eredményjelző: nincs
Öltöző: van, egy csűrszerű deszkaépítmény
Nézők: kevesen vannak, pedig szép az idő
Durvaság: számottevő nem volt
Összkép: az első forduló tavasszal, szép idő, tavasz, jöhet a többi



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."