Sport » Foci

Körzeti: hidegben és sárban

A körzeti labdarúgó bajnokság 15. fordulója zajlott vasárnap. Az oroszhegyi meccsre látogattunk el, ahol a Farcád II vendégeskedett.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

Nagypalyas_Korzeti/2012/15._fordulo
Nagypalyas_Korzeti/2012/15._fordulo
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2012. április 01., 20:12
0 hozzászólás. 

Az egyhetes csúszás jót tett a körzeti bajnokságnak. Igazi tavaszias, kellemesen meleg vasárnap kezdhették meg a tavaszi idényt a csapatok. Ez azonban nem mondató el a 15. fordulóra: a szeszélyes időjárásban a játékosok hol napsütésben, hol havazásban dagaszthatták a pályát. Most az oroszhegyi mérkőzésre látogattunk ki, ahol a Farcád II csapatát fogadták a hazaiak. A mérkőzés a szezonkezdésnek és az elviselhetetlen időjárásnak megfelelő hangulatban alakult.

Nagypalyas_Korzeti/2012/15._fordulo

Az első menetben különösebb esemény nem történt, a csapatok oda-vissza rúgták a játékszert, de szépen felépített támadást egyik oldalról sem láthattunk. Igaz a hazaiak térfelén többet ült a labda, aminek meg is lett az eredménye. A vendégek játékosa egy 15 méter körüli kapúra rúgásból találta el a felső kapufát, a labda végül a hálóban kötött ki. Az erős és hideg szél eléggé megpecsételte a játék menetét: a magas labdákba szinte mindig belekapott a szél, így az a játékosokat megviccelve kiszámíthatatlan helyen landolt.

Nagypalyas_Korzeti/2012/15._fordulo

A játék többször is állt, ugyanis a pálya szélén semmi nem akadályozta meg, hogy a labda az útra guruljon, így a visszahozása is több időt vett fel. Csere labda akadt bőven, de amikor a bíró kérte a tartalék focit, a játékosok jelezték, hogy azok nem a legmegfelelőbbek.

Erre a pályára valóban nem mindegy, milyen laszti kerül. Eléggé hepehupás és szinte miden irányba lejt. A tavaszi hóolvadásból több helyen is pocsolya maradt, a vonalakat a már több pályán is megszokott fűrészporral húzták: a merőleges és az egyenes nem igazán jellemző rájuk.

Nagypalyas_Korzeti/2012/15._fordulo

A második gól is a vendégektől érkezett, nem is akárhogy. Egy jobbról beadott labdát segített meg a szél, ami huncut módon a hosszú fölsőbe csusszant a hazaiak kárára.
A szünetet, a hidegre való tekintettel nem húzták sokáig: egy kis ásványvizes öblögetés és egy gyors cigi fért bele a játékosoknak.

A helyszínre kijött mintegy 30-40 drukkerek is kapucniba bújva és zsebre tett kézzel figyelték az eseményeket. Igaz most a sör sem csúszik és hangoskodni sincs sok kedvük. Az elismerésre méltó, hogy ebben a hidegben kitartanak a csapatok mellett.

Nagypalyas_Korzeti/2012/15._fordulo

A második félidő sem alakult változatosabban. Talán a térfeleken töltött idő kezdett kiegyensúlyozódni, de a lendületes támadások továbbra is elmaradtak. Egy kapu előtti dulakodásból végül a hazaiak is megszerezték első góljukat: miután a háló előtt ment a flipperezés, majd egy kapura lövést követően a farcádi hálóőr megpróbálta kibokszolni a labdát, de az a hálóban kötött ki.

A pálya széli instrukciók most sem maradtak el, így ilyen jó tanácsokat csíphettünk el mint, „Nem kell mérgelődj, pofázz vissza te is s kész!" vagy a labda kidobásánál, „A kezed kapaszkodjon bele!".

Nagypalyas_Korzeti/2012/15._fordulo

A második félidő nem mondható gólszegénynek, de a rúgott gólokat csak bekínozták a játékosok. Miután a vendégek komoly előnyre tettek szert, a hazaiak is belendültek, de már csak szépítő ballábas gólra maradt ereje a csapatnak. Így a játék végét jelző sípszókor az állás 4-2 volt a vendégek javára.

Eredményjelző: nincs
Öltöző: van, fából épített házikó, jó minőségű és a vendégeknek is van kialakított hely benne
Nézők: 30-40 fő, a hideg miatt nem túl lelkesek
Durvaság: nem igazán volt, pár sárgát leszámítva
Összkép: a pálya nagyon hepehupás és lejtős, a hideg megpecsételte a mérkőzést és a hangulatot, reméljük a következőn már meleg lesz



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."