Sport » Foci

A foci jó: érik az álomdöntő?

El Clasico a BL-ben is? A szakemberek többsége a Barca–Real párharcra voksol, de a focirajongók is szívesen látnának egy ilyen csatát. Ehhez még a Bayer-nek és a Chelsea-nak is lesz egy-két szava.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

A foci jó: érik az álomdöntő?
A foci jó: érik az álomdöntő?
szerkesztoÍRTA: BOTOROK JÁNOS
2012. április 20., 16:02
3 hozzászólás. 

A célegyenesben a labdarúgó Bajnokok Ligája: egy héten belül megtudjuk, hogy kik mérkőzhetnek az öreg kontinens legértékesebb klubtrófeáért a müncheni Allianz Arénában. Addig is folynak a találgatások, esélylatolgatások, a sajtó statisztikákkal támasztja alá egyik, vagy másik csapat fináléra való jogosultságát. Azzal majdnem mindenki egyetért, hogy a kupasorozat ezen szakaszában már nincs egyértelmű esélyes.

Ezt igazolják az eddig lejátszott elődöntők is: a Bayern és a Chelsea nem hatódott meg nagynevű ellenfeleitől, remek mérkőzéseken bizonyították, jogot tartanak a fináléban való részvételre.

 

A német mentalitás győzelme

Nem csalódott az a 66 ezer néző, aki kilátogatott kedden a müncheni Allianz Arénába a Bayern München–Real Madrid mérkőzésre. Remek összecsapást, nagy taktikai csatát, és ami a legfontosabb hazai győzelmet kaptak cserébe a hazaiak. A találkozó előtt történt egy kis incidens, valakik ellopták Cristiano Ronaldo, Karim Benzema és Mesut Özil cipőjét, amire a vendégek trénere, Jose Mourinho, a maga sajátos stílusában reagált: "Szégyen. Lehetetlen, hogy a Bernabéuban hasonló dolog történjen".

Mas_botorok_cikk

Ez nem zavarta meg a Real sztárjait, magabiztosan kezdték az összecsapást, helyzetekig is eljutottak, de nem tudták azokat góllá alakítani az utóbbi időben kirobbanó formában védő Neuer kapujába. A játékkal ellentétben a vezetést a hazaiak szerezték meg, Ribery révén és bár a második félidőben Özil egyenlített, a bajorok nem adták fel, az utolsó percben Gomez talált be. Így a visszavágóra 2–1-es előnnyel utazhatnak Madridba, abban bíznak, hogy sikerül a döntőbejutás. Majd hazai környezetben akár a végső győzelmet is megszerezhetik.

 

Porszem a csodagépezetben

Zseniális, fantasztikus, lenyűgöző. Ilyen és hasonló jelzőkkel illetik a Barcelona játékát a világ minden részén. Valljuk be, van is alapja. A katalánok Guardiola vezetésével egy olyan játékstílust honosítottak meg, amire a legtöbb csapatnak egyelőre nincs ellenszere.

Pedig első látásra kiismerhető, egyszerű ez a játék: rengeteg rövid passz és megsemmisítő labdatartás. De elég egy pillanatnyi megingás, egy rés a védőfalon, ilyenkor megvillan Messi, Iniesta vagy Xavi és az esetek többségében már el is van dőlve a mérkőzés sorsa. Ez így történt három éve Londonban, mikor a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján Iniesta a 93. percben szerezte meg az egyenlítést és továbbjutást jelentő gólt.

Mas_botorok_cikk

Szerda este viszont a Chelsea ezt az olajozottan működő gépezetet megállásra kényszeríttette. A Barcelona szokásos játékát mutatta, birtokolta a középpályát, helyzeteket dolgozott ki, de a befejezésnél rendre hibáztak a csatárok, két esetben pedig a kapufa mentett. Sokkal szerencsésebbek voltak az angolok, akik az első félidő legvégén, Drogba révén egy ellentámadást góllal fejeztek be. Mind később kiderült ezzel az egyetlen kapura lövéssel meg is nyerték a mérkőzést. A visszavágó rendkívül érdekesnek ígérkezik, a Nou Campban majd százezer szurkoló előtt javíthat a Barca.

 

Mire számít a szakember?

Jakab Zoltán, a román ifjúsági teremlabdarúgó válogatott szövetségi kapitánya szerint az idén spanyol házi döntő lesz, a trófeát pedig a Barcelona csapata hódítja el. Ugyancsak spanyol döntőre számít Tamás Zoltán, a Hargita Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke is, aki viszont bizonytalan a végső győztes kilétét illetően.

Bevallom, én is reménykedem egy ilyen párharc létrejöttében, mert e két csapat az utóbbi időben mutatott játéka garancia arra, hogy eseménydús, szórakoztató, jó focit láthatunk az év egyik legfontosabb sporteseményén.

Úgy gondolom, hogy egy ilyen párharc csak népszerűsíti a labdarúgást, példát mutathat gyerekeinknek, és talán megmozgathatja azt a társadalmi réteget is, amelynek lenne lehetősége tenni valamit az udvarhelyi labdarúgás érdekében.

De addig is, hátravannak a visszavágók, két olyan mérkőzés, ami tartogathat meglepetéseket, váratlan fordulatokat és remélhetőleg jó focit hoz.

Mert ezen a szinten a foci már tényleg jó!



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
acmilan
2012-04-20 17:06:27
Az a "Bayer" az Bayern helyesen ;)
Bayern München és Bayer Leverkusen.
avatar
Pizsi
2012-04-20 20:29:16
Hát én nem örvendenék egy El Clasiconak a BL döntőben ami az El Clasicocon megy az nem foci az a foci szégyene verekedés, futkosunk be a pályára ha felrugják egyik játékost, szimulálunk stb ez egyáltalán nem példa a fiatalok és nem is kedveli meg a fócit ettől az ember. Én személy szerint mostanában egy El Clasicot sem nézek meg nem vagyok kiváncsi 90 perc színjátékra és a BL döntőt sem szeretném ha ilyen lenne
avatar
Gima
2012-04-22 01:07:28
Hat aki nem szereti az El Clasicot az a focit sem.
Real Madrid -Chealsea dontot varok :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."