Sport » Futsal

Lemondott Botorok János az SK edzője

Tegnap este az elvesztett Galaci United elleni mérkőzés után bejelentette lemondását Botorok János.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

IMGP5759
IMGP5759
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2010. április 11., 13:13
5 hozzászólás. 


A Székelyudvarhely SK tegnap a Galaci United otthonában vendégeskedett a futsal Román bajnokság negyeddöntőjének első napján. A december óta tartó anyagi huza-vona máig nem oldódott, így a fiúk kedvetlen játéka csúfos vereséget eredményezett. A szünetre már 6-1-el mentek, de a második félidő sem zárult jobban, a mérkőzést 10-4-re vesztette el az SK. Így a két győzelemig tartó versenyben a Galaci United vezet 1-0-ra.

A mérkőzés után Botorok János bejelentette a Székelyudvarhely SK edzői tisztségéről való lemondását. Megkérdezésemre elmondta, hogy ez már régóta érett, itt volt az idő, lépni kellett valamerre.

K.B.: Igaz a hír miszerint lemondott?

Botorok: Igen, meg kellett tennem, hogy valami változzon. Ez az állapot nem folytatódhatódott így tovább. Lemondásomat az esti meccs után közöltem Albert Istvánnal, az SK ügyvezetőjével.

K.B.: A lemondáshoz köze volt az este elvesztett mérkőzésnek?

Botorok: Ez csak megerősítette bennem, hogy mit kell tegyek. Ezt nem egy nap alatt döntöttem el, már egy ideje érett. Az idén még sem én sem a csapat nem kaptunk fizetést.

K.B.: A városi költségvetésben megszavazták az SK-nak járó pénzt is.

Botorok: Az lehet, de velünk senki nem közölt semmit. Egyszerűen semmilyen lépés nem történt ez ügyben.

K.B.: Hogy reagált a vezetőség a felmondásra?

Botorok: Eddig még semmilyen reagálás nem volt. Nem szeretném, hogy itt legyen a Sport Klub életének a vége. De meg kellett tennem, hogy ezzel valami változást beindítsak, mert ez a helyzet így tarthatatlan volt. Lehetett volna ezt még halogatni, de elkerülni már nem.

K.B.
: Ha mondjuk a vezetőség pozitívan döntene az SK-ra nézve és kifizetné visszamenőleg az elmaradt fizetéseket és megkérnék, hogy folytassa, folytatná?

Bototrok: Nem tudom. Ez nem csak a pénzről, a három havi fizetésről szól. Mivel a fiúk sem kaptak pénzt, nem jártak rendesen edzésre. Nagyban romlott a csapat felkészültsége. Másfél hónapot nem lehet csak úgy pótolni. A kimaradt edzések miatt sajnos a srácok sincsenek megfelelően felkészülve sem fizikailag sem pedig fejben. Ez a bajnokság sajnos már elcsúszott.

K.B
.: Hogy fogadták a fiúk?

Botorok: Ők is érezték, hogy ezt kellett tennem. Lemondásomat megértették, de nem fogadták el.

IMGP5759

A csapatból Szőcs Lászlót értük el telefonon, aki igazolta edzőjük álláspontját.

K.B.: Hogy fogadta a csapat a kialakult helyzetet?

Szőcs: Teljesen megértettük az edzőnk döntését. Idén még mi sem kaptunk fizetést és ez, amennyiben nem változik, illetve hétfőn nem hoznak egy számunkra is ideális megoldást, mi is követjük az edzőt és felmondunk. Itt nem csak a pénzre gondolok, hanem az edzőnket is vissza akarjuk kapni, különben nem állunk pályára. Így egyeztünk meg a csapaton belül. Már a tegnapi meccsünkön sem nyújtottuk magunkat.

Albert István
az SK ügyvezetője elmondta, hogy Botorok lemondását közölte a vezetőségi tagokkal is, akik hétfő délelőtt ülnek össze megoldást keresni a kialakult helyzetre.

K.B.: Mi lehetne most a jó megoldás?

Albert István: Szerintem itt az lehet a megoldás, hogy meggyőzük Botorok Jánost, hogy maradjon. Nehéz lenne most új edzőt találni, nem is tudom ilyenkor ki vállalná el a csapatot.

Valószínűleg hétfőn délelőtt eldől a Botorok János illetve a Sport Klub sorsa és Botorok szavaival élve reméljük nem most lesz a vége.


5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Gima
2010-04-11 17:16:42
Szomoru ez a hatalmas erdektelenseg.Ami kicsi jo is van a varos sport eleteben tonkre kell tenni ha nem hoz 100 % profitot.
Le a kalappal Botorok es a csapat elott, peldas magatartasukert minden szinten.

U.I. A harom honap alatt begyult jegyek arabol se lehetett egy fityinget se nekik adni?
avatar
jackfive
2010-04-11 19:57:21
.!!
POLITIKA
avatar
zdorfy
2010-04-11 21:34:39
Ha Szasz Jeno annyira magaenak tartja az SKt, akkor miert nem finansziroza a csapatot, miert nem ad fizetest a jatekosoknak, o maga pedig a klub penzen mercedes autokal setafikal a varosban. Kizsakmanyolja a focistakat is, ezt tette a varossal is. O gazdagodott es a varos szegenyedett. Hajra fiuk!!!
avatar
djgolyo
2010-04-12 11:58:04
Sajnalatos dolog ami tortenik varosunk egyik es tobbszoros bajnokcsapataval. Ahogy a csapat himnusza is sugallja az bejott - sajnos (jöhet a bumm, bumm, bumm).Sokan meg arrol nem is tudtok, hogy a csapatnak a jatekosokon es az edzoi fizetesek kivul mekkora tartozasa van. Kifizetetlen szamlak cegeknek es maganszemelyeknek egyarant. Errol en egy komoly listat is tudnek kozolni, mert koztuk vagyok en is a kolcson adott penzemmel a klubbnak 2007 ota.
avatar
djgolyo
2010-04-12 12:01:38
A hivatal a tamogatasi osszeget csak akkor kene utalja a klubbnak, amikor minden szamlajat egyenesbe hozta a klub vezetosege, de sajnos itt is csak a jatekosok, Botorok Jancsi es Albert Istvan inna meg a levet és kar lenne ertuk, mert jo emberek. Hajra SK!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."