Sport » Futsal

A harmadik helyért lépnek pályára a teremfocisok

Egy találkozón dől el a bajnoki bronz sorsa, és azt Székelyudvarhelyen rendezik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

fk deva 1
Biró Attila és Miklós Tamás sérülés miatt fog holnap hiányozni.
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2018. május 16., 16:15
0 hozzászólás. 

A 2017/2018-as román teremlabdarúgó-bajnokságban holnap este utoljára láthatjuk játszani a Székelyudvarhelyi Futsal Klub együttesét. A bajnoki rájátszás csoportkörében a két második helyen végző együttes csap össze 19 órától a sportcsarnokban, az udvarhelyiek ellenfele a bajnoki címvédő dévai Autobergamo lesz.

A csalódott Hunyad megyeiek (elbukták előbb a román kupát, majd a bajnoki döntőt) kérésére csak egy találkozót rendeznek az eredetileg oda-visszavágó rendszer helyett. Az ellen sem volt kifogása a bajnokcsapatnak, hogy ez a találkozó az FK otthonában, udvarhelyi szurkolók előtt játszódjon.

„Jól felkészültünk a találkozóra, de ha meg is nyerjük azt, nem fog minket megvigasztalni. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy a két csapat egy szép mérkőzést játszik majd” – nyilatkozta Cosmin Gherman, a dévaiak edzője.

fk deva 2

Ami az FK bajnokságban nyújtott teljesítményét illeti, nagyon változatos szezon végére ért. Annak ellenére, hogy több lehetősége is volt az együttesnek a döntőbe kerüléshez, végül a harmadik helyért kell harcba szállnia. Tizenegy győzelemmel, két döntetlennel és öt vereséggel a negyedik helyen zárta az alapszakaszt. Ez végül szerencsésnek bizonyult, mivel ennek köszönhetően a rájátszásban elkerülte a papíron esélyesebb Dévát és Temesvárt.

fk deva 3

A Futsal Klub a második csoportba került, ahol a Galaci United és a Călărași-i Dunărea ellen kellett (volna) kiharcolnia a minél jobb helyezést. Az United 3, az FK 1, míg Călărași 0 ponttal kezdte a rájátszást. Az első körben a galaciak elhozták a pontokat Călărași otthonából, az FK szabadnapos volt.

A második körben hazai pályán simán, 8–1-re nyertek Jakab Zoltán tanítványai a dunapartiak ellen. A harmadik fordulóban Galacon nagyon közel voltak az udvarhelyiek a győzelemhez, végül a hazaiak 4–4-re mentették a találkozót. A negyedik és ötödik körben két meglepetés is született: először Călărași 2–1-re legyőzte a galaciakat, majd hazai pályán az FK-t is. Az utolsó forduló találkozóján úgy esett egymásnak az FK és Galac, hogy utóbbiak előnye két pont volt. Egy nagyon drámai csatában a találkozó 3–3-as döntetlennel ért véget, eldöntve azt, hogy az udvarhelyiek a bronzmérkőzésen lesznek érdekeltek.

„Még mindig sajnáljuk, hogy kiengedtük a kezünk közül a bajnoki döntőt, de bevallhatjuk azt is, hogy a mutatott játék alapján ezt nem érdemeltük volna meg. Csütörtökön a bronzért lépünk pályára, amit szeretnénk is megnyerni szurkolóinknak. Megérdemelnék, hiszen mindig mellettünk álltak’’ – nyilatkozta Jakab Zoltán.

Hogy melyik együttes játékosainak a nyakába kerül a bronzérem, az kiderül csütörtök este a 19 órakor kezdődő találkozó végén.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."